Politikere kræver Ellen Tranes museumsspørgsmål trukket tilbage

Både Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre mener, at V-ordføreren skal trække sine knap 700 spørgsmål om et museum, hvor hendes mor er bestyrelsesmedlem, tilbage. SF vil vide, hvor meget besvarelsen af spørgsmålene koster skatteyderne.

Thomas Nørmark Krog Thomas Nørmark Krog
Foto: Keld Navntoft

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, bliver nu direkte opfordret fra både Socialdemokraterne og de radikale til at trække sine 696 spørgsmål om museumsstøtte tilbage. SF vil vide, hvad det koster skatteyderne at få de mange spørgsmål besvaret. Det skriver bt.dk.

- Jeg vil opfordre Ellen Trane Nørby til at trække sine spørgsmål, da besvarelsen af de næsten 700 spørgsmål koster rigtig mange penge. Det er ikke en hensigtsmæssig måde at anvende skatteydernes penge på. Jeg har selv været interesseret i, at Museet for Religiøs Kunst får statsanerkendelse, men jeg respekterer naturligvis Kulturarvsstyrelsens faglige afgørelse, siger Mogens Jensen, der er kultur- og medieordfører hos Socialdemokraterne, til bt.dk.

Læs mere: V-profil stiller 696 spørgsmål til minister om museum

Han mener de mange hundrede spørgsmål er chikane mod Kulturministeriet.

- Det tenderer chikane mod Kulturministeriet og Kulturministeren og misbrug af Folketingets spørgemuligheder, når Ellen Trane Nørby stiller 696 spørgsmål til en sag, hvor hun er uenig i en afgørelse truffet af Kulturarvsstyrelsen.

Også Jeppe Mikkelsen, der er retsordfører hos De Radikale, vil have hende til at trække spørgsmålene tilbage.

- Man har som folketingsmedlem selvfølgelig ret til at stille spørgsmål og kontrollere regeringen. Men det der med at stille 700 spørgsmål til samme sag er bare ikke særlig konstruktivt. Man skal huske på, at det er skatteydernes penge, der bruges på at besvare spørgsmålene. Jeg synes faktisk bare, hun på en destruktiv besværliggør ministerens arbejde ved at stille så mange spørgsmål om samme emne, siger Jeppe Mikkelsen til bt.dk.

Som BT tirsdag skriver, blev de mange spørgsmål stillet til Kulturministeriet tre uger efter, at Museet for Religiøs Kunst med Ellen Trane Nørbys mor i bestyrelsen, fik afslag på statsstøtte.

SFs politiske ordfører, Jesper Petersen, har tirsdag spurgt kulturminister Uffe Elbæk (R), hvad det koster ministeriet at svare på Trane Nørbys mange spørgsmål.

- Vil ministeren skønne over de direkte og indirekte omkostninger for ministeriet samt de involverede museer forbundet med besvarelsen af de af Ellen Trane Nørbys 696 spørgsmål til kulturministeren omtalt i BT tirsdag d. 9. oktober 2012?, lyder spørgsmålet.

Kommentarer

I de rette proportioner.

Når det er Venstres politiske ordfører som spørger er det naturligvis på partiets vegne.
Det er da helt klart at det er noget som optager Venstre meget.

Som altid når Venstre gør noget, så er det Venstres presse tjeneste som formulere spørgsmålene, så kan Venstres avis BT være først med historien.

Nej -nej det ikke en tilfældighed, eller en Hudibras historie, det viser klart Venstre virkelig kærre sig om de religiøse, det er skam ikke bare kristelig arbejdsgiver forening som skal have en hjælpende hånd fra partiet.

Nu ved så alle i det ganske i det ganske land at der findes et sådan museum, og nu vil venstrefolk og religiøse valfaret hertil, som de har gjort til stegt flæsk med underbetaling.
Alt i medens partiformanden i smug forsøger at vaske fedtet af fingrene er det jo Historien

Ellen Thrane Nørby overgår bistands Robert som samfundsnasser.

Nepotisme på sædvanlig borgerlig vis.

Der er sikkert en løsning!

Hvis rødgardisterne undskyldte for alle deres drillespørgmål, de i det uendelige stillede, medens de var i opposition, vil jeg gætte meget kvalificeret på, at Ellen T nok var villig til at slette nogle af spørgsmålene.
Det er udmærket at rødgardisterne får deres egen medicin at smage.
Og iøvrigt mener jeg, at VKO er alt for flinke, skånsomme og bløde over for rødgardisternes elendige børneregering.

Knud Madsen - du er ude på et skråplan

Det er desværre ikke første gang, at medlemmer af Venstre og Nørby-klanen er indblandet i den slags magtstinkere. For et år siden kom det frem, hvordan Lars Løkke Rasmussen i 2006 som sundhedsminister i strid med normal praksis valgte at se helt bort fra sine egne eksperters kandidat til en af de meget få og yderst økonomisk eftertragtede apotekerbevillinger.

I stedet for en egnet kandidat, som ministeriets eksperter havde udpeget, valgte Lars Løkke Rasmussen i stedet en person, som den daværende Venstre-borgmester i Lemvig, Jørgen Nørby, helst så som byens nye apoteker. Ja rigtigt gættet. Jørgen Nørby er Ellen Tranes far.

På det tidspunkt var Ellen Trane en "rising star" i Venstre og personlig ven og støtte til Lars Løkke Rasmussen.

Ellen Trane Nørbys trusler mod kulturministeren viser endnu engang, at Venstre betragter basale demokratiske spilleregler på samme måde, som vanvidsbilister betragter fartgrænser.

Jamen så

laver vi da osse et traumecenter for den slags. Så på folketingsTV 2 venstrejyder igen og igen spørge Thorne om det med godkendelse af ministre og sikerhedscheck versus sikkerhedsgodkendelse. Da Folketinget samledes efter valget var det samme sag fra især venstre, der kom byger og atter byger af spamlignende spørgsmål om akkurat det samme.

Det ligner meget noget, der burde være ligesom i Monopol med dets meddelelse : Ryk direkte i spjældet eller spring 2 omgange over.

Hvor har Ellen lært det fra?

Har man glemt, hvorledes rødgardisterne stillede byger af tåbelige spørgsmål til den borgerlige regering ved enhver given lille anledning?
Så det her er vel bare et velfortjent "tak for sidst".
I den tid ministeren skal svare, kan denne overflødige minister ikke lave andre ulykker.
Bare klø på, Ellen!! Måske endnu flere spørgsmål. Så kan de skide sosser lære det! :-)

Spis nu lige brød til!

Der var ingen der stille 696 spørgsmål! Desuden var det noget meget mere alvorlige sager der blev stille spørgsmål til end et kristent museum i det mørke Jylland!

Kvinden er skinger!

Jeg kræver at Berlingske trækker deres overskrift tilbage!

Er at opfordre, det samme som at kræve.
Er det Berlingske du skriver på, eller BT.

Hykleri om økonomi.

Hvor meget koster det at oprette 5 nye ministerier med dertil hørende embedsmænd, kontorer og personale, 3 ekstra udenrigsministre, fordi Søvndals evner kun rækker til 1/4 af hvad tidligere udenrigsministre formåede. Hvor meget koster det at regeringens såkaldte topministre - hvem det så end er - skal have 2 spin doktorer hver.

Hykleri om økonomi.

Hvad kostede VKo´s populisme DK.
Hvad kostede VKo´s kammerateri DK.
Hvad kostede VKo´s smagsdommeri DK.
Hvad kostede VKo´s manglende økonomiske forståelse DK.
Hvad kostede VKo´s krige DK.
Hvad kostede VKo´s manglende diplomatiske forståelse DK.
De sidste 694 spørgsmål kommer senere.

Kammerateri?

Kammerateri - er det når den socialdemokratiske skatte direktør i København, afgør formanden for Socialdemokraterne's mands skattesag?

Manipulation eller løgn

En "skatte direktør" afgøre ikke skattesager.

Eller når

En undersøgelse, på basis af V og K's egne opgørelser, viste den at 19 ud af 22 nybesatte poster med et årligt vederlag på over 50.000 kr. var gået til "partifæller og andre af borgerlig observans "

Eller

Da VKO nedlagde ca. 100 "røde" og oprettet ca. 250 "blå" råd eller nævn.

Pinligt selvmål!

Kortere kan det vist ikke siges.

Jeg håber da at ....

....Ellen Trane Nørbys skrev de mange spørgsmål i hendes fritid....

religiøst spam

Det kristne museum i Lemvig må finansieres af de midler Folkekirken tilstås af danske skatteydere. Det gælder også det spam-angreb Ellen Trane Nørby nu har undervejs på vegne morlille.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden