Politikere til islamister: Hvorfor er I her? | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Politikere til islamister: Hvorfor er I her?

PET opfordres til at mandsopdække ekstreme prædikanter som Omar Bakri, der underviser danske islamister over internettet og på Kongens Nytorv har opfordret til at dræbe folk, der krænker profeten.

Christian Nørgaard Larsen og Johan Blem Larsen, Berlingske Nyhedsbureau
ARKIVFOTO. Den radikale prædikant Omar Bakri underviser danske islamister over internettet og tidligere har opfordret til at dræbe »enhver som krænker profeten«. Foto: Fadel Itani

- Vi skal sikre, at de ikke vikler flere svage sjæle ind i deres syge netværk.

Sådan siger SFs integrationsordfører, Karina Lorentzen, om, at en radikal prædikant med bopæl i Libanon underviser danske islamister over internettet og tidligere har opfordret til at dræbe »enhver som krænker profeten«.

- Det gør ondt i mig, når der er nogen, der siger Danmark til helvede. Og så spørger jeg mig selv, hvorfor de mennesker overhovedet gider at være her i Danmark. PET gør rigtigt meget, heldigvis, for at forebygge radikalisering, siger Karina Lorentzen og uddyber:

- PET har selv peget på, at internettet bliver brugt til radikalisering, og at indsatsen på det område skal udbygges. Det er for nemt at blive offer for de her ekstreme prædikanter, tilføjer SFeren.

Den radikale prædikant, Omar Bakri, var med til at oprette Hizb ut-Tahrir i Storbritannien, og ifølge TV2 Nyhederne bruger han danske islamister til at sprede budskabet om militant jihad.

Holdt tale på Kongens Nytorv

Bakri, der efter 20 års ophold i Storbritannien nu bor i Libanon, holder taler og gennemfører undervisning på internettet, og ved en demonstration på Kongens Nytorv i september holdt han ligeledes tale. Ved hjælp af en mobiltelefon og en megafon opfordrede han til at dræbe folk, der krænker profeten.

- Dem som laver film, billeder og karikaturer af profeten: Pas på. I islam er der dødsstraf til enhver, som krænker profetens ære. Enhver som krænker profeten skal dræbes, sagde Bakri ifølge TV2 Nyhederne.

Trods Bakris opfordringer skal der for alt i verden værnes om ytringsfriheden, understreger Karina Lorentzen.

- Ytringsfriheden gælder også, når vi er uenige med budskabet eller ikke kan lide det, der bliver sagt. Men i den konkrete sag bliver ytringsfriheden kraftigt misbrugt. Det her overskrider i hvert fald min grænse, og jeg håber meget, at politiet og PET griber ind, lige så snart der er optræk til noget kriminelt. I det mindste håber jeg, at PET er ude at banke dem op og fortælle, at det her er en farlig kurs, de er inde på, siger SF-ordføreren til Berlingske Nyhedsbureau.

Retsordfører Ole Hækkerup (S) kalder det absurd og dobbeltmoralsk, at danske islamister bruger ytringsfriheden til at opfordre til drab mod folk, der benytter sig af netop ytringsfriheden.

- Det allervigtigste er, at myndighederne holder et grundigt øje med de her mennesker. Hvis der er nogen chance for at komme efter dem, så skal vi det. Så skal de bare bringes for en dommer, hvis de altså kan sigtes, siger Ole Hækkerup til tv2.dk.

Støjberg: Fis hjem

Integrationsordfører Inger Støjberg (V) mener, at de danske islamister bør forlade Danmark.

- Det her er holdninger, der kun hører hjemme i tabersamfund. Så min opfordring til dem er, at de skal fise hjem til de taberlande, hvor deres holdninger deles, siger hun til mediet.

Tophistorier Gå til forsiden