Politiske skandaler i Danmark

Husker du Albertisagen og Blødersagen? Berlingske Research har dykket ned i en række danske politiske skandaler. Klik dig igennem vores tidslinje og se et udpluk.

Husker du Albertisagen og Blødersagen? Berlingske Research er dykket ned i en række danske politiske skandaler og har bedt Mark Blach-Ørsten, som er lektor ved Roskilde Universitetscenter og forsker i Kommunikation, journalistik og medier om at rangere dem. Han har blandt andet udgivet bogen "Skandalemaskinen: Politiske skandaler i Danmark" i november 2012.

Mark Blach-Ørstens rangerer de tre største skandaler således:
 
1.Tamil-sagen. Sagen havde voldsomme omkostninger både for de flygtninge, der fik deres sager stoppet og for regeringen. Desuden var der flere tegn på et systematisk forsøg på at forhindre opklaring af sagen.
 
2. Alberti-sagen. Ligesom ovenstående en skandale, der endte med en Rigsret og en regerings afgang.

3. Statsløse-sagen. Her er ikke tale om en kompliceret sag, som fx TDC-sagen eller Bløder-sagen. Men et klokkeklart og meget simpelt lovbrud. Det burde ikke kunne forekomme.

 Klik på årstallet og se et udpluk af de politiske skandaler i Danmark gennem tiden.

Politiske skandaler i Danmark

ÅR

Kommentarer

Højrefløjens mange skeletter

Interessant at se, at 99% af alle disse sager har sin rod i højrefløjen ;)

Fortiden blegner mod dagens Danmark.

Hvor står omtalt den skandale, at Folketinget S SF R EL sætter sig over grundloven og giver SKAT uhindret adgang til befolkningens private ejendom.

Befolkningens beskyttelse - Grundloven - er efterhånden tilsidesat mere end 150 gange af Folketinget.

Hvor står den skandale, at Helle Thorning-Schmidt underskriver EUs Finanspagt i januar 2012 uden danskerne bliver hørt - fordi HUN vurderer det ikke er relevant, fordi DANSKERNES beslutning formentlig er imod HENDES personlige interesser i forhold til EU.

Hvornår får danskerne den skandale, at regeringen tiltræder EUs BankUnion fordi det passer bedst i Folketingets personlige interesser, at Danmark gør det - og det derfor skal manipuleres juridisk til, at det ikke er suverænitetsafgivelse - og danskerne i øvrigt ikke har "forstand på det".

Det er jo derfor regeringen - Helle Thorning-Schmidt og Margrethe Vestager - "taler EUs BankUnion ned" så den kan skubbes ud i et hjørne, og danskerne ikke bemærker den pludselig bliver vedtaget uden folkeafstemning.

Begreberne "demokrati" og "folkestyre" er uddøde i Danmark - ikke eksisterende.

Politik er blevet en bestilling - hvor personlige interesser, kammerateri, ergerrighed, løgne og manipulationer er i højsædet, for at tilgodese EGNE interesser.

Politikere er alle uærlige

Erling F. Jensen skriver at politikere er ærlige. Hvor har han dog det fra? For at kunne varetage et politisk embede stor eller småt så er man nødt til at være uærlig, idet man ikke altid kan melde ud, hvilke "rævestreger" der er undervejs. Der er selvfølgelig fra gradsforskelle på uærligheden, men den bunder sig kun i det politiske embedes størrelse. For at mildne situationen for de klippede får skal det dog tilføjes, at toppen af embedsværket er endnu mere uærlig i sin adfærd, men de sørger for at holde sammen.
Et konkret eksempel: hvisREimann havde fortalt hele sandheden til kommissionen, så var der ikke blev et rejst rigsretstiltale mod Ninn Hansen, men det havde så til gengæld afsløret råddenskaben i Justitsministeriet, og det var hverken kommissionen eller Justitsministeriet interesseret i. Hvordan tror I at Justitsministeriets lovkontor behandler sager om, hvorvidt der skal afholdes folkeafstemninger omkring EU spørgsmål. Ja rigtigt, som regeringen ønsker det!

Vedr. Tamilsagen

Så vidt jeg husker, blev både statsminister Schlüter og fhv. minister H.P. Clausen sammen med fhv. minister Ninn-Hansen kritiseret i dommer Mogens Hornslets beretning. Schlüter-regeringen gik af samme aften, som beretningen var offentliggjort.

Folketinget besluttede efterfølgende at rejse rigsretsag mod Ninn-Hansen, men "nøjedes" med at udtale kritik af de to andre politikere.

Tamilsagen

Her fik man i sandhed rettet "smed for bager" - og hvis nogen skulle være i tvivl, så burde de måske følge en smule med i, hvad danskerne skal stå model til, i det der trods alt formodes at være "deres land".

Tankevækkende

Jeg synes det er tankevækkende at de 9 af de omtalte skandaler er med venstrefolk i spidsen, og alene 7 er foregået under Fogs regime

Jovist tankevækkende!

Men nok mere i retning af den åbenlyse bias, der jo leder tankerne hen på journalistisk venstreparti og røde lejesvende.
Det er selvfølgeligt muligt at de nyeste "skandaler" står frisk i erindringen, og da VK havde magten de seneste år, de så er overrepræsenteret.
Men mon ikke det bare bliver underspillet af de røde lejesvende når de røde laver skandaler!?

Var Uffe Elbæks kammerateri og rod i regnskaber og bilag med?
Ole Sohn der dyrkede 5 kolonne virksomhed, og modtog illegale penge fra en fjendtlig magt!?
Pia Gjellerups (S) afgang som justitsminister i 1982 pga svindel med offentlige midler?
Ritt Bjerregaards (S) fyring som minister i 1978 for socialdemokratisk omgang med skattekroner?
Ole Stavads(S) fyring som skatteminister i 1994 for at give hans BANKvenner ulovlige skattefradrag?
Og de 2 største skandaler i dansk politik, Willy Søvndal og Helle Thorning var sørme heller ikke nævnt!!!!

Den største politiske skandale hedder SRSFØ

Og den stopper først ved næste valg.

Den største politiske skandale

var nu nok den "hæderkronede statsmand" Anker Jørgensens regeringer, men den nuværende vil nok også få sind plads i historien.

Krigsforbrydelser tæller åbenbart ikke med.

Ellers ville Anders Fogh Rasmussen vinde stort med den største skandale i Danmarkshistorien.

Danske Politikere er ærlige mennesker !

Det er som leder beskæmmende at læse hvorledes at den kulørte presse konsekvent søger at gøre de store danske politikere og den store dygtige og økonomisk forsvarlige danske regering til skurke i et venstrefløjs-propagandistisk avis underholdnings-revy.
Danske politkere har aldrig gjort noget galt, men de er ofre for avis-journalisters uduelighed.

Tværtimod!

Når Danmark gang på gang optræder som ekstremt u-korrupt, er det jo ikke et reelt billede.

Tag Uffe Elbæk som et godt eksempel (hvor er han iøvrigt i denne opgørelse?).

Når man i eksempelvis Italien ser politikere give offentlige kontrakter til deres koner/mænds/børns (reelt ofte deres egne) virksomheder, så skriger vi op om 'korruption'. Herhjemme kaldes det i ekstreme tilfælde 'kammerateri' el. lign. og afhængig af politisk ståsted, kaldes det så en heksejagt, bagatelsager etc.

Der eneste forskel er, at det måske ikke er en Storebæltsbro man giver væk, men nu er Danmark også et mindre land.

Så kan man tage fagforeningernes magt, som om noget er købt og betalt af folkevalgte politikere og ikke en dyt forskellig fra, hvad vi alle sidder og forarges over den amerikanske våbenlobby. Herhjemme kalder vi det bare 'Den Danske Model' men den dækker ikke over noget andet, end at dem, der støtter venstrefløjen i Danmark nyder immunitet for handlinger, vi forages over når de foregår i Afrika.

Så kan vi tage politiker-lønninger og -pensionsforhold, som er udenfor enhver form for proportionalitet med det øvrige samfund og de reguleringsmekanismer, som eksisterer for offentlige og private arbejdsmarked - og som de selv sætter uden nogensomhelst form for kontrolinstans. Det svarer fulstændigt til, at Direktøren bare tager, hvad han mener han har tilgode i pengeskabet. Men herhjemme sorterer den slags kritik under Janteloven.

Næh du - vi bilder og muligvis ind, at vi sidder på moralens højborg, men det er udelukkende på grund af en sublim mængde selvbedrag, fordi vi har været gode til at tale tingene ned og at arrogance på Berlusconi-niveau trods alt er langt fra den danske folkesjæl, hvilket gør det mindre åbenlyst.

Men at tro vores politikere er et foregangsbillede i den henseende, er selvbedrag.

Hvilket land ...

... er du leder i ?

Det kan da ikke være danske politikere du skriver om - og da slet ikke den nuværende S SF R regering ?

Underholdning

Det er godt at slutte året af med en joke

Tankevækkende

Af de 14 nævnte skandaler står Venstre for de 9, de Konservative for 2, og Socialdemokratiet er indblandet i 3. I den nævnte tidsperiode har V haft regeringsmagten i 24 år, K i 10 og S i 42. Venstre har åbenbart ekstraordinært svært ved at forvalte magten uden at misbruge den.

Mon dog - vi mangler jo et par stykker fra listen

Måske endnu mere tankevækkende, at det ikke er en dækkende liste.

Nogle af de store mangler jo - intet mere så en den allerstørste: Socialdemokratiets samarbejdspolitik under anden verdenskrig og deres opfordring til angivelse af danske modstandfolk, Buhl's aktive involvering i at indføre dødsstraf for modstandsarbejde.

Så kan vi jo tage den kolde krig, men det er nok for omfangsrigt....

Særloven af 3. marts 1992

3. marts 1992 vedtog et flertal i Folketinget bestående af Det Radikale Venstre, Socialdemokratiet og SF på initiativ fra de radikale en historisk særlov uden om den borgerlige regering. Særloven gav 321 libanesiske palæstinensere ret til asyl i Danmark. Loven blev vedtaget i forlængelse af, at 96 statsløse palæstinensere i en periode på næsten fem måneder havde søgt tilflugt i Blågårds Kirke på Nørrebro.

Disse mennesker har siden været årsag til omfattende kriminalitet - rent faktisk så er disse familier nogle af de mest utilpassede og kriminelle der nogen sinde er kommet til landet og de har kostet samfundet mio. af kroner.

Ja

Dog er det mia af kroner.

De burde retsforfølges for de gener de har påført befolkningen

Eller Socialdemokraternes embedsmænd er mere "loyale".

Det eneste der kommer ud af den nuværende skattekommission, er en klar illustration af, hvordan socialdemokratiske skandaler begraves - her den "med de bredeste skuldre", der viste sig at være meget, meget, meget (nudansk) smalle.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden