Praktikaftale med Tyskland høster ros fra Venstre | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Praktikaftale med Tyskland høster ros fra Venstre

Bedre sprogkundskaber og international arbejdserfaring klæder lærlinge godt på til erhvervslivet, lyder det fra Venstres uddannelsesordfører.

Niels Brandt Petersen, Berlingske Nyhedsbureau
ARKIVFOTO. Venstre kan se store fordele ved at sende danske elever i for eksempel tømrer- og frisørfagene i praktik i Tyskland, men mener ikke at fokus på at skabe danske praktikpladser skal slækkes. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

Det er oplagt at sende danske elever til Tyskland i jagten på praktikophold.

Det mener Venstre uddannelsesordfører, Peter Juel Jensen (V), der peger på, at eleverne via uddannelsesophold uden for de danske grænser får en unik erfaring, som kan bruges i Danmark.

»Jo bedre, vi klæder eleverne på med sprog og arbejdsrelaterede indtryk, jo bedre kan vi være med til at sætte ekstra skub i den danske vækst,« siger Peter Juel Jensen.

Læs mere: Antorini til praktikløse: Tag til Tyskland

I november underskrev Danmark og Tyskland en aftale, der gør, at et danskeres praktikophold i nabolandet anerkendes på samme niveau som i Danmark.

I øjeblikket mangler 12.000 unge danskere en læreplads for at gennemføre deres uddannelse som eksempelvis tømrer eller frisør, efterspørger virksomheder i Tyskland 33.000 lærlinge, skriver Avisen.dk.

Læs mere: Enhedslisten: Antorini løber fra sit ansvar

Undervisningsminister Christine Antorini (S) håber, at flere elever vil drage sydpå. Den holdning deles i Venstre, som yderligere peger på, at det ikke kun er Tyskland, som de danske elever kan kigge mod.

»Vi betragter det som et led i vores gode forslag om at lave nabotjek på lande omkring os. Det handler også om, hvordan danskere kan komme i uddannelse omkring os. Vi kan se, at der både i Norge og Tyskland er et praktikpladsmarked, som vi gerne vil tilbyde danske unge,« siger Peter Juel Jensen med henvisning til, at der også er et marked for praktikpladser i Norge.

Læs mere: Bopælen afgør om du får praktikplads

Det betyder dog ikke, at fokus på at skabe flere danske praktikpladser skal slækkes.

»Selvfølgelig skal de danske virksomheder også tage lave praktikaftaler, men det er bare vanskeligt, når erhvervslivet har en tom ordrebog«, siger Peter Juel Jensen.

Læs mere: Her er Antorinis plan for erhvervsskolerne

Læs mere: Mere motivation skal gøre op med praktikmangel

DEBAT: Hvilke fordele og ulemper ser du ved, at danske lærlinge tager praktikpladser i Tyskland? Del dine tanker under artiklen eller her på Berlingskes Facebook-side.

Tophistorier Gå til forsiden