R: For bøvlet at lytte til vismænd

De Radikale vil hellere tage et kasseeftersyn af den måde, som samspillet mellem a-kasser og jobcentre fungerer på.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau
-Vi må konstatere, at arbejdsmarkedsindsatsen er for sløv, siger de radikale. Foto: Torben Christensen

Ifølge overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen er behovet for en fleksibel dagpengeperiode øget, efter at det i sidste uge kom frem, at langt flere ser ud til at miste deres dagpenge end hidtil antaget.

Men det forslag får en kold skulder af de Radikales arbejdsmarkedsordfører, Nadeem Farooq (R), der peger på, at det vil blive alt for bøvlet at gøre dagpengereglerne afhængige af konjunkturerne.

- Vi holder fast i, at dagpengeperioden skal være på to år. For det første er der det rent administrative. Hvis man begynder at jonglere rundt med dagpengeperioden efter konjunkturerne, bliver det mere administrativt bøvlet. For det andet, hvis man indførte vismændenes model, ville man selv den dag i dag have en toårig periode, siger han.

Læs mere: Overgenerøse dagpenge er en myte

I stedet vil regeringen fokusere på jobskabelse for at hjælpe dem, der sidder fast i dagpengene. Det skal ske ved dels at få virksomhederne til at ansætte flere og dels ved at give den aktive arbejdsmarkedspolitik, der i dag koster omkring 15 milliarder kroner årligt, et »kasseeftersyn«.

- Det handler om, hvordan vi kan styrke erhvervslivets rammevilkår, siger Nadeem Farooq, der henviser til, at regeringen har inviteret virksomheder til at komme med bud på, hvad der skal til for, at de igen får investeringslysten tilbage.

- Ud fra de gode råd og ud fra hvad, der er økonomisk muligt, vil vi komme med nye initiativer.

Hvilke initiativer, der konkret er på bordet, er dog endnu for tidligt at sige, lyder det fra Nadeem Farooq.

Læs mere: Vismænd anbefaler nye dagpengeregler

Ud over en håndsrækning til virksomhederne vil de Radikale give den aktive arbejdsmarkedspolitik et kasseeftersyn. Der kommer nemlig alt for få job ud af indsatsen, der hvert år koster milliarder.

- Vi må konstatere, at arbejdsmarkedsindsatsen er for sløv. Der er nogle ting, der ikke virker. Vi bruger over 15 milliarder kroner på jobindsatsen hvert år, men vi får alt for lidt jobskabelse ud af det. Vi skal ind og tage et kasseeftersyn af den måde, som samspillet mellem a-kasser og jobcentre fungerer på, siger Nadeem Farooq, der mener, at alt for mange penge er »gået til bureaukrati og andet bøvl«.

Kommentarer

Jobcentre: vuggestuer,børnehaver,skoler,sfo,jobcentre,plejehjem

Vi fødes som iværksættere, selvgående,fuld af energi og bliver så sendt igennem disse hønsebure og bliver afmonterede de medfødte egenskaber i udviklingens misforståede socialisme.
Vi ender i en stat, der lover frihed,lighed og tryghed!(HTS)
Vi tilbydes Tryghed, der er forløberen for sløvhed og dumhed
I den rette oversættelse er ordet 'fællesskab' men nej, vi skal afmonteres til tryghed.
Det individ, der efter kort tid på jorden er istand til selv at kravle op efter bananerne, bliver formskåret og afmonteret individets styrke.
Slip individet ud af kasserne, som de er konstrueret nu bevar de medfødte egenskaber, nedlæg jobcentre, de har ikke noget på hylderne-skammeligt at ansætte mennesker til spøgelsesjob i jobcentre-tidsfordriv og pseudoaktivitet.
Vi tror på fællesskabet som ramme for individets frie udvikling baseret på medfødte egenskaber.

De Radikale - det arrogante parti.!

Den politiske overklasse med Margrethe Vestager og de Radikale i spidsen, er da bedøvende ligeglade med mennesker som mister deres dagpenge. For den politiske overkasse gælder det blot om at modtage deres fede løn som folketingsmedlem, skattefrit vederlag for dobbelt husførelse, ministerventepenge, folketingspension, ministerpension. Om så folk lå på gaden og døde, ville de Radikale og Margrethe Vestager blot sige »Sådan er det jo«

Uhensigtsmæssig og uigennemtænkt U-løsning fra de radikale

Som leder i stor dansk virksomhed, samt som et menneske med enorm sund intelligens og stor råstyrke, foreslår jeg at man udliciterer regeringens problemer, så de kan løses af kompetente erhvervsfolk. Det giver vel sig selv at problemet skal løses med størst fordel til alle, herunder dem som vi tramper på, altså de arbejdsløse, de kan også fortsat blive trampet ned og forsøgt knækket psykisk, hvis det stadig ønskes i planen, men altså udlicitering af regeringens problemer så vi kan få dem løst istedetfor dette amatøriske pattebarns-pjat som vi skal være vidne til, ovenikøbet fra mennesker som vi lønner med 100.000kr om måneden for at administrer problemer. Det er ikke godt nok, og hos mig var i forlængst fyret.

ARBEJDSLØSHED OG ARMOD

Jo flere uden indtægt,flere huse til salg,mange tvangsauktioner,intet forbrug dem der har penge sparer bare mere op, og det hele taget i betragtning endnu større boligprisfald,meget mere fattigdom og armod og vi er stærkt på vej mod AMERIKANSKE tilstande.Den forhenværende regering startede vandringen mod afgrunden og nu står vi ved kanten klar til at begynde rejsen mod dybet,på grund af for mange fejlslagne ideologier og for lidt hjerne og sund fornuft.Er vi blevet et KOLBØTTELAND AF HJERNELAMME POLITIKERZOMBIER.

Opfordring til hele den blå blok og Enhedslisten!!

Opfordring til hele den blå blok og Enhedslisten!!

Selv i må da kunne se hvilken katastrofe jeres tidligere politik betyder for tusinder af arbejdsløse ligesom i kunne se hvilken katastrofe det ville betyde for bankerne da i lavede bankpakkene - når regeringen ikke vil løse problemet - beder vi nu jer der i første omgang er skyld i katastrofen om at ændre forholdene således at ingen i dagens Danmark står uden indtægt - det vil også være til stor gavn for virksomhederne!!

Det er også store dele af det "blå" Danmark der heller ikke er enig i dagpengforringelserne!!

Ret fejlen!!!!

Først må du love at

stemme på LA til næste folketingsvalg. Ellers gider vi ikke hjælpe dagpengefolket.

Rad.V -

partiet med den besynderlige logik.

Okay - Nadeem - du s..... videre på alle de arbejdsløse!!

Okay - Nadeem så R og regeringen slå altså endnu engang fast at i er bedøvende ligeglade med folk der falde ud over kanten og står med 0 kroner i indtægt lige om lidt??? og det selvom især din egen leder Margrethe Vestager har taget så godt og grusomt fejl med hensyn til hvor mange der ikke kommer i job selvom de falder ud over kanten - hvad med en undskyldning til alle de arbejdsløse som i har "beskyldt" for at "snyde" og for ikke at gøre nok - når som i jo nu selv oplyser der er ikke jobs at få??

Med alle de klamme spin historier om alle arbejdsløse der snyder og er dovne og har masser af penge til sig selv - kan man tydeligt se hvor det bærer hen - det er igen erhvervslivet der vinder - der skal gives skattelettelser til dem og det arbejdende folk må selvfølgelig ned i løn pga konkurrenceevnen - med giv dem dog skattelettleser med det samme det kan jo ikke dreje sig om ret meget da det kun er 75 % af virksomhederne der betaler skat og bidrager??

Det er ufatteligt at alle i politikere og alle jeres rådgivere ikke kan se det der ligger ligefor - nemlig at hvis i gjorde det klart at der ikke var nogle i dagens Danmark der lige om lidt ville stå med 0 kroner i indtægt
så skulle folk nok bruge penge også folk i arbejde der jo er bange for at miste deres job - og jo tydeligt kan se den klamme behandling de vil få hvis de bliver arbejdsløse - det ville betyde at virksomhederne kunne komme af med deres varer og igen at de arbejdsløse ville komme i job - hvor svært kan det dog være??

Hvis ikke ...

.. det er topmålet af hovmod .... nå nej ... "det er en radikal"!

Som sædvanligt arrogant Radigal politik

Vestager & Co. er hamrende ligeglade med alt og alle - de TROMLER bare hen over alle med deres politik. Selv S og SF står dagligt til offentlig spanking.

Spørgsmålet er så hvor meget Vestager kan nå at ødelægge inden næste valg.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden