Radikale Venstre er fortrøstningsfulde trods sammenbrud | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Radikale Venstre er fortrøstningsfulde trods sammenbrud

EU-ordfører for det Radikale Venstre, Sofie Carsten Nielsen, ser ingen grund til at gå i panik over de sammenbrudte budgetforhandlinger i EU.

Therese Rekling, Berlingske Nyhedsbureau
»Det er tværtimod en slags dramaturgi, som man åbenbart skal igennem,« siger de radikales EU-ordfører Sofie Carsten Nielsen om EU-topmødets sammenbrud fredag eftermiddag. Men hun mener ikke, at der er grund til bekymring. Foto: Sonny Munk Carlsen

Budgetforhandlingerne i EU er midlertidig brudt sammen. En ny forhandlingsdato skal findes, hvor parterne igen skal mødes og finde et kompromis på de næste syv års EU-budget. Radikale Venstre tager sammenbruddet med ro.

- Det overrasker mig egentlig ikke. Det er da ærgerligt, at man ikke lige finder et kompromis i dag, men det er relativt forudset. Det er jo alvor nu, og vi sidder med nogle alvorlige krav, og det er der jo også andre, der gør. Det er set før, at man så har brug for lige at tænke lidt ekstra, siger Sofie Carsten Nielsen, EU-ordfører for Radikale Venstre.

Læs mere: Thorning: Udgifterne skilte os ad

Det er derfor heller ikke et skæbnesvangert drama, som nu udspiller sig i Bruxelles.

- Det er tværtimod en slags dramaturgi, som man åbenbart skal igennem. Sådan er det jo ind imellem også herhjemme under politiske forhandlinger, og nu sidder der altså 27 lande og skal forhandle et budget, der skal holde i rigtig mange år. Vi kan jo ikke bare komme igen næste år. Det er heldigvis kun så dramatisk hvert syvende år, siger hun.

Læs mere: Ekspert: EU-drama er ikke så dramatisk

Læs mere: Cameron og Rompuy EU-topmødets store syndere

Hun anerkender dog, at det bliver en svær forhandling, men er helt sikker på, at man finder en løsning, når regeringslederne vender tilbage til forhandlingsbordet.

- Jeg afviser ikke, at det er svært, men der er heller ikke noget, der historisk tyder på, at vi ikke kan nå et resultat. Nu skal man lige hjem og mærke efter i de forskellige lande og finde ud af, hvad der kan bære og måske fortsætte snakkende på kryds og tværs. Nu har vi filet nogle af de største knaster af, så man kan komme tilbage til forhandlingsbordet om en måned eller to. Jeg er fuldstændig fortrøstningsfuld, siger hun.

 

Tophistorier Gå til forsiden