Rapport: VK står bag flest skattestigninger | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Rapport: VK står bag flest skattestigninger

Skattestigningerne skyldes i langt højere grad den tidligere VK-regering end den nuværende regering, viser ny rapport fra Skatteministeriet. Venstre forsøger at omgå sandheden på skatteområdet, mener SF.

Christian Nørgaard Larsen, Berlingske Nyhedsbureau
ARKIVFOTO. De Konservatives leder, Lars Barfoed, med Venstres formand, Lars løkke Rasmussen. Foto: Keld Navntoft

Oppositionen med Venstre i spidsen bruger for meget energi på at begræde regeringens skattestigninger, mener SFs finansordfører, Jonas Dahl. Han henviser til en ny rapport fra Skatteministeriet, der blandt andet viser, at den tidligere VK-regering står for 90 procent af en samlet stigning på 19,1 milliarder kroner i personbeskatningen fra 2010 til 2014.

- Venstres beskyldninger om stigende skatter er i strid med sandheden og på grænsen til det uvederhæftige. Når skattetrykket stiger, så skyldes det næsten udelukkende Venstres gamle aftaler. I de her år betaler danskerne blandt andet for »rødvinsreformen«, som sænkede marginalskatten og gav større skattelettelser til de rigeste. Jo mere du tjente, jo større skattelettelse, siger SF-politikeren, der refererer til VKOs skattereform fra 2009, Forårspakke 2.0.

Kritiserer opposition

Senest blev regeringen kritiseret af oppositionen i forbindelse med den aftale, der fjerner fedtafgiften og den udvidede sukkerafgift, da man var imod finansieringen, som ville få skatten til at stige med flere milliarder, lød det fra oppositionen.

Den nuværende regering har hævet skatter og afgifter for cirka fem milliarder kroner i 2012-finansloven for at betale for en række målrettede velfærdsforbedringer, men den har også sænket skatterne med skattereformen senere hen, understreger Jonas Dahl.

- Vi har aflyst sukkerafgiften og fjernet den tidligere regerings fedtafgift, iværksætterskat og multimedieskat – for blot at nævne noget, siger Jonas Dahl, der senere tirsdag sammen med Venstre skal drøfte resultaterne i Skatteministeriets rapport.

Tophistorier Gå til forsiden