»Regeringen bør aflyse sine bevidstløse planer« | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

»Regeringen bør aflyse sine bevidstløse planer«

Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance er tilfreds med, at kommunerne har skåret kraftigt de seneste år. Men 40.000 stillinger skal væk inden 2020, siger han.

Ole Birk Olesen (LA) vil slanke det offentlige yderligere. Foto: Nils Meilvang

Der bør skæres endnu mere i den offentlige sektor, for de seneste tre års kraftige nedskæringer i offentlige stillinger er kun et lille skridt på vejen.

Det er meldingen fra Liberal Alliances finanspolitiske ordfører, Ole Birk Olesen, efter Berlingske i dag kan fortælle, at det samlede antal ansatte i kommunerne er blevet reduceret med ca. 30.000 stillinger på bare tre år. Det lyder af meget, men Liberal Alliance vil reducere den offentlige sektor med yderligere 40.000 ansatte frem mod 2020.

- I mange år er man blevet udskreget som et ondt og hjerteløst menneske, hvis man tillod sig at sige, at den offentlige sektor godt kunne være lidt mindre. Nu kan vi se, at det sagtens kan lade sig gøre, hvis man vil, og at der er et enormt effektiviseringspotentiale i det offentlige. Det er den helt rigtige vej at gå, og vi bør fortsætte længere i den retning, siger Ole Birk Olesen. 

Læs mere: 30.000 kommunale jobs væk på tre år

Kommunerne mener selv, at de store besparelser ikke er sket på bekostning af serviceforringelser, selv om flere eksperter vurderer det modsatte. Hos Liberal Alliance mener - ligesom kommunerne - at servicen er blevet bedre for borgerne, fordi effektiviseringerne i kommunerne har skabt bedre administration, digitalisering og smartere teknologi.

- Effektiviseringerne kommer desværre først, når kommunerne og det offentlige i øvrigt bliver presset til det. Men ligesom det private erhvervsliv hver dag er tvunget til at finde på nye, smartere og billigere måde at løse opgaverne på, bør det offentlige også være det. De her tal bør medføre, at regeringen bør aflyse sine bevidstløse planer om bare at lade den offentlige sektor vokse og vokse,” siger Ole Birk Olesen. 

Læs mere: Endelig sparer kommunerne

Liberal Alliance ønsker at reducere den offentlige sektors omfang med yderligere 40.000 stillinger frem mod 2020 – reduktionerne skal ikke findes ved fyringer, men derimod ved naturlig afgang. Ole Birk Olesen fastholder, at det er en meget lille nedskæring i det store billede.

- Vi er fuldstændig overbevist om, at vi kan gøre det her endnu bedre. Vi har verdens største offentlige sektor, og det er kun en nedskæring på 5 pct i forhold til det antal ansatte, vi har i det offentlige i dag. Lige nu er niveauet kun lidt højere, end det var i 2001, siger Ole Birk Olesen.

Tophistorier Gå til forsiden

 
Nyheder |

Elbæk: »USAs Demokrater vil lære af Alternativet«