Regeringen fik sine akutjob igennem | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Regeringen fik sine akutjob igennem

Enhedslisten og Dansk Folkeparti har blåstemplet regeringens akutjobpakke, der skal hjælpe 12.500 langtidsledige i arbejde.

Mads Mostrup Jensen, Berlingske Nyhedsbureau

Regeringens akutjobpakke er en realitet. Et flertal i Folketinget har tirsdag vedtaget pakken, som efter planen skal sikre job til 12.500 langtidsledige, der er i fare for at miste retten til dagpenge i 2013.

Foruden de tre regeringspartier stemte Enhedslisten og Dansk Folkeparti for aftalen. Hos sidstnævnte tvivler arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted imidlertid på pakkens effekt.

- Vi er positive over for alle tiltag, der kan hjælpe de ledige, som risikerer at miste dagpengene. Jeg håber selvfølgelig, at regeringen får succes med sin plan, men jeg tvivler på, at der bliver arbejde til 12.500. Man skal huske på, at det ikke er nye job, siger DF-ordføreren til Berlingske Nyhedsbureau.

Læs mere: S kalder Venstres gule stemme »ussel«

Akutjobpakken indebærer blandt andet, at arbejdsgivere får en kontant belønning på op mod 25.000 kroner pr. job, de skaffer til dagpengemodtagere i farezonen.

Konservative og Liberal Alliance stemte begge imod pakken, mens Venstre valgte at stemme »gult« - det vil sige hverken ja eller nej. Ifølge Venstre gør pakken ikke noget for at løse de reelle arbejdsløshedsproblemer i Danmark, fordi den ikke skaber nye job, men blot giver ledige fortrinsret til ledige stillinger.

Venstres holdning udløser hård kritik fra regeringspartiet SFs politiske ordfører, Jesper Petersen.

- Venstre har talt meget om, at vi er i alvorlige tider, hvorfor spin og taktik må vige for sund fornuft og kompromisvilje. I dag beviser Venstre, at de lige præcis kun er optaget af taktik, spin og positionering, og går mindre op i, om der bliver gjort noget nu og her for de langtidsledige, der risikerer at miste deres indtægt efter nytår. De langtidsledige kunne ikke rage Venstre mindre, siger han i en pressemeddelelse.

Både arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer støtter akutjobpakken, og fra Dansk Industri (DI) er der glæde over, at pakken nu er blevet vedtaget. Administrerende direktør Karsten Dybvad fra DI opfordrer alle virksomheder, der har mulighed for det, til at deltage i ordningen og ansætte langtidsledige.

- Jeg er overbevist om, at vi med Aktion Akutjob kan gøre en forskel ved at skabe synlighed for både de ledige og jobcentrene om de ledige job, der opstår hver eneste dag, siger han i en pressemeddelelse, hvor han også understreger, at det forsat skal være ansøgernes kvalifikationer, der er afgørende for, om de får jobbet.

- Det er klart, at man ved at tage del i aktionen tilkendegiver, at her er et job, hvor man er indstillet på at tage langtidsledige i betragtning. Men det er stadig arbejdsgiverens afgørelse at ansætte den, der er bedst egnet, siger Karsten Dybvad.

Tophistorier Gå til forsiden