Regeringen holder fast i vækstskøn trods tilbagegang

Den voldsomme tilbagegang i BNP får ikke regeringen til at sænke sit vækstskøn for 2012. Vækstfremmende tiltag vil slå igennem i andet halvår af 2012, lyder det fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau

Regeringen holder fast i sit vækstskøn for dansk økonomi til trods for, at Danmarks bruttonationalprodukt (BNP) i andet kvartal af 2012 faldt voldsomt - og overraskende - tilbage med 0,5 procent.

- Faldet i BNP i dansk økonomi i andet kvartal er desværre ikke overraskende, men lidt større end vi umiddelbart havde indtryk af ud fra de foreliggende nøgletal, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i en skriftlig kommentar.

Hun hæfter sig ved fremgangen i eksporten og understreger, at tallene ikke ændrer på regeringens syn på udviklingen af dansk økonomi.

- De nye tal ændrer overordnet set ikke ved det vækstbillede, vi netop har tegnet i Økonomisk Redegørelse, og som ligger til grund for vores finanslovforslag. Vi regner med, at regeringens mange vækstfremmende initiativer kan løfte økonomien fra andet halvår og virke med stigende styrke ind i næste år, udtaler hun.

Læs mere: EL: Skrumpende økonomi stiller krav til regeringen

Det er særligt privatforbruget, der halter efter i andet kvartal, men finansminister Bjarne Corydon (S) hæfter sig ved, at de offentlige investeringer steg med 8,9 procent efter et fald i første kvartal.

- Det holder hånden under beskæftigelsen og bidrager til at skabe arbejdspladser, som vi ellers ikke ville have haft. Fremadrettet kommer så virkningerne af forsommerens aftaler om blandt andet skattereform og investeringsvindue, siger han.

Cheføkonomon i Danske Bank, Steen Bocian, er knapt så optimistisk.

- Med udgangspunkt i dagens tal må man konstatere, at regeringens forventninger om en vækst på 0,9 procent i år og 1,7 procent næste synes meget optimistisk, skriver han i en analyse.

Både Enhedslisten og Venstre har peget på, at de nedslående tal for dansk økonomi peger på behov for politiske tiltag.

Læs mere: Truende recession slår økonomien ud af kurs

Kommentarer

Enig: T Hansen

Varelagre der vokser, eksporten stagnerer, forbruget der ikke vil vokse, flere dårlig økonomisk stillede = arbejdsløse p.g.a. færre arbejdspladser og virksomheder der flytter eller lukker jo jo Danmarks Hus snart "Jammershus".

Grækenland II

INTET socialistisk system på denne jordklode har haft succes. De er ALLE bukket under - eller på vej til det.

Der er kun Cuba, Nordkorea og Danmark tilbage.

Grækenland er det sidst krakkede socialistiske system som med den overdimensionerede og ineffektive offentlige sektor m.v. minder meget om Danmark.

Med de nuværende politikere aspirerer Danmark altså til, at blive Grækenland II.

Arbejdspladser?

HVAD er det for arbejdspladser, der vil blive skabt, og HVOR ligger de????

-

Det er enten blåøjet eller forløjet når Hendes Vestagerhed udtrykker overraskelse over faldet i BNP.

Regeringen startede sit liv med at hæve skatter og afgifter for 5 mia.
Siden EhL fik en lang næse i forhandlingerne om skattereformen, har listen hylet op om at "det bliver dyrt, det her", hvilket i almindelige menneskers (skatteborgere, forbrugere etc) øren vist bare betyder endnu højere skatter og afgifter.
Skatteministeren hæver bundskatten uden at fjerne sukkerafgiften (eller var det fedtafgiften?).

Så at vi almindelige skatteplagede danskere med fast arbejde og indtægt holder på pengene bør da ved gud ikke være nogen overraskelse for selv en radikal.

Ægte vækst, tak!

Offentlige investeringer er som at tisse i bukserne. Og så er det betalt med skatteydernes penge.

Sæt skatterne ned, så de private virksomheder kan konkurrere. Se, det giver ægte vækst!

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden