Regeringen og Enhedslisten tæt på dagpengekompromis | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Regeringen og Enhedslisten tæt på dagpengekompromis

Efter måneders tovtrækkeri er regeringen og Enhedslisten tæt på et gennembrud i forhandlingerne om de udfaldstruede dagpengemodtagere: Ledige tilbydes seks måneders forsørgelse.

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen og Frank Aaen. Partiet har modtaget et nyt dagpengeudspil fra regeringen i de verserende dagpengeforhandlinger. Foto: Keld Navntoft

Regeringen og Enhedslisten er tæt på et kompromis i den højspændte sag om de udfaldstruede dagpengemodtagere.

Berlingske erfarer, at regeringen under finanslovforhandlingerne har tilbudt Enhedslisten en model, der sikrer de udfaldstruede en ydelse, der svarer til kontanthjælp, i et halvt år, selv om de kun deltager i uddannelsesforløb af f.eks. 10 ugers varighed. Kravet er, at de tidligere dagpengemodtagere er jobsøgende, at uddannelsesforløbet er opkvalificerende for den enkelte, og at forløbet er godkendt af en sagsbehandler.

Enhedslistens top er særdeles fåmælt omkring tilbuddet, men gruppeformand Per Clausen er ikke afvisende.

- Jeg synes, det lyder spændende, men vi har ikke nogen aftale med regeringen om noget som helst – endnu, siger Per Clausen.

Læs mere: Kommuner får langtidsledige i job

Ifølge Berlingskes oplysninger er der nu en indbyrdes forståelse mellem regeringen og Enhedslisten om en overordnet model. Enhedslisten havde helst set ændringer af selve dagpengereglerne, men har erkendt, at det ikke vil lykkes under finanslovsforhandlingerne.

Forhandlerne diskuterer i stedet, hvad man f.eks. skal kalde den særlige ydelse som svarer til kontanthjælpssatsen, og hvilke uddannelsesforløb og kurser, der skal berettige den særlige ydelse.

Tophistorier Gå til forsiden