Regeringen vil afskaffe matchgrupper

Det nuværende system fastholder især de svageste kontanthjælpsmodtagere i passitivitet, lyder det fra beskæftigelsesministeren.

Michala Rask Mikkelsen, Berlingske Nyhedsbureau

I udspillet til den kontanthjælpsreform, som regeringen snart vil præsentere, skal de såkaldte matchgrupper afskaffes. Det fortæller beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til Politiken onsdag.

Ifølge beskæftigelsesministeren bliver især de svageste kontanthjælpsmodtagere fastholdt i passivitet med det nuværende system, hvilket forringer deres chancer for at blive fri af ydelsen. I stedet skal alle kontanthjælpsmodtagere omfattes af en »aktiv indsats«, hvor der vil blive stillet flere krav - særligt til de allersvageste i matchgruppe 3.

»Nogle af kontanthjælpsmodtagerne kan gå i arbejde eller uddannelse, og så er der en gruppe, der har brug for yderligere hjælp, inden de når så langt. Men målet med kontanthjælpsreformen er arbejde for alle,« siger Mette Frederiksen til Politiken og fortsætter:

»I mine øjne er det her det første skridt i opgøret med en passivkultur i kontanthjælpssystemet. Vi skal ikke længere passivt betragte andre mennesker, men i stedet give dem en aktiv indsats.«

Læs mere: CEPOS foreslår »indslusningsløn« til folk på kontanthjælp

Rådet for Socialt Udsatte støtter forslaget om individuelt tilrettelagte forløb, men formand Jann Sjursen er dog bange for, at pengene ikke følger med.

»Det løser intet problem at fjerne matchgruppesystemet. Problemet er mangel på ressourcer til at have tid til den enkelte borger og tilrettelægge forløb, der kan rehabilitere de mest udsatte. Jeg frygter, at reformen bliver en spareøvelse, og at det her er en fernis, regeringen ikke har pengene til at vedligeholde,« siger han.

Ifølge arbejdsmarkedsøkonom i tænketanken Kraka Andreas Højbjerre giver det god mening at fjerne matchgrupperne, men prisen kan blive høj, advarer han.

»Der skal sættes rigtig mange penge af, hvis man vil lave en tværfaglig indsats, tilbyde psykologhjælp og andre kostbare tiltag - særlig vil en indsats for de tungeste i kontanthjælpssystemet blive dyrt,« siger han til Politiken.

Læs mere: V afviser simple job til folk på kontanthjælp

Kommentarer

STOP KORRUPTION AF DANSKER SELSKABER OG POLITIKERE

Der er altid mellem 60.000 og 100.000 arbejdsløse i et samfund som danmark. Det har specilaister fastsat for længe siden så hvorfor taler politikere aldrig om det??
og medierne..
De udgør den på tidspunktet professional gruppe som er ramt af udgåelse enten fordi faget er udløbet eller fordi der er for mange faglig kyndige i faget for at kunne ebskæftige ale, om det drejer sig om ingeniører , sygeplejersek, lærer, pædagoger, journalister, frisør, sekretær, grafiker, metal arbejder, svejser, merconom, eller vinduepudser.
Og så kommer den gruppe af ufaglærte som bliver enten efterspurgt eller unødvendiggjordt afhængig af tidsera vi taler om.
Der er stadig job hvor man bliver udlært i firmaet såsom jon i supermarkeder, men der er også en grtænse for hvor mange de vil ansætte når 1) de reducer antal ansatte så vidt sopm overhovede muligt og nogle gange umuligt, og når 2) de foretrækker at ansætte undermyndige på 16 års alderen frem for over 20-30 for at slippe af med en meget lav løn.
Det gælder også sygeplejerske området og plejeområdet genrelt som ansæter så lidt sygeplejerske ike som muligt men som farligst muligt i et hospital med de fejler og dødsfalde disse sprainger medfører, som er meget stigende i danamrk for tiden.
der er mange sygeplejerske men man ansætte dem ikke.
så det er ikke arbejde der mangler og ellers ikke fagligkyndige arbejdskraft som mangler, og ellers ikke penge tila t betale løn for dem, men simpelthen vilje til at ansatte flere! og behov, den er også der!
Det samme kan siges om Danfoss og bankerne, de fyrer folk ud fordi det er billig at gøre og fordi ingen gør en skidt ved det sålænge man påstår at der er en finaciel krise, og firmaer og bankerne rundt i verden og selskaber har tjent enormt meget store froumuer under krisen alene, baseret på lavere løn kombineret med mindre ansate kombineret med at kræve dobelt så meget end før af de resterende ansatte for mindre i løn, og det har betalt sig for disse..
så en hpåndfuld tjerne formuer mens andre slider og lever i fattigdom.
Dette løses ikke ved at fjerne en mærkeat, men dog må jeg tilføje at den mærkeligt matchgruppe system har skabt mere problemer end den har lødst og kostet langt mere penge end fornuften vil anbefale, og den ahr også parkeret folkni en match gruppe som svarfer slet ike til det de kan , uden at de ahr mulighed for at komme selv ud af det.
Såsom en vikar for en socialrådgiver som sætte en klient i matchgruppe 3 eller 4, og sender vedkomme til tilsvarende gruppe kursus eller job præøve som har intet at gøre med vedkommen reele kunnen men er langt under den og koster samfundet millioner kroner, samtidig med at man forhindrer personen i at søge job og tage et job på almindeligvis.
Dette er sandheden i virkeligheden verden som medierne omtaler aldrig!
Jeg kender personligt en som blev sendt sådan i 3 år ud af arbejdsmarked uden grund og det er kun ved et tilfælde og ændring af jobcenter at fejlen blev rettet..
Og den slags systematiske "fejl" blev udført under venstre regeringen.
hvor skule alle nordeas danske bank og danfoss ansatte går hen og arbejde??
hvis amn sætter alle andre brancher ramt af fyringer sammen men der er ingen steder at gå.
det som regering kan gøre er at forbyde fyringer og sætte en øget kontrol af det.
samt sætte kontrol af store firmaer som fyrer ansate de har behov for for deres produktion og få de resterende at arbejde for 4. mens de har igen økonomikse grundlag for at gøre den slags, men bare at tjene endu mere end de gøre inden krisen. og dette er et faktum.
det er dog interessant og bekymrende at se at de selvsamme folk som er skyld i et selskab gæld og dårlig management af firmaet pengetanken, er dem som bevarer jobet og får en raket stigning af løn!!
såsom direktør for det danske bank og danfoss for at nævne bare 2.
Den slags burde regeringen blander sig i for det vedrører os alle.
og regeringen kan ike smatidig spare på Su og fjerne afgifter for de rige.
griskhed har at kræver altid mere ligegyldig hvor meget de får.
det er det som er skyld i krisen og den fortgsætte stadig derfor er der ingen vej ud af krisen.
det er de samme som er årsag til det som styrer stadig showet
sammen med mafia og korruption, så er vejen meget langt.
danamrk er ved at blive den mest korrupte land i verden.
se bare venstre samrbejde med korupte selskaber og hvrodan de køber sig fordeler i regeringen også idag! og i den grad!

Usynliggørelse af problematikken

Målet for S SF R, er at få fjernet mulighederne for at lave opgørelser over de enkelte matchgrupper - og S SF R derved kan sige, de har "gjort en masse".

På samme måde som Nyrup, Jelved og Lykketoft løste arbejdsløsheden i 1990erne - sendte en masse på kursus og trak dem ud af statistikken.

Keine Hexerei, nur Behendigkeit !

Arbejde for alle er en løgn - politikerne må stoppe med at lyve!

Alle disse programmer er værdiløse. hvis en arbejdsløs selv ønsker et individuelt forløb og hvis der er et job i f eks 2 år når forløbet gennemføres så kan det bruges til nogen få.
Men sanbdheden er at der aldrig mere bliver fuld beskæftigelse. mvh jacob schønberg

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden