Regeringen vil oprette 200 nye fængselspladser

Regeringens udspil til en ny flerårsaftale for Kriminalforsorgen er netop blevet offentliggjort.

Foto: Torkil Adsersen

200 nye fængselspladser skal være en af løsningerne på de overfyldte danske fængsler. Antallet fremgår af regeringens udspil for en ny flerårsaftale for Kriminalforsorgen 2013-2016, som netop er blevet offentliggjort.

I dagens Berlingske forklarede justitsminister Morten Bødskov (S), at der skal bygges et større antal fængselspladser. Et præcist antal ville han endnu ikke give, men behovet begrundede ministeren således:

- Med de udfordringer, som Kriminalforsorgen står over for, kommer vi ikke uden om at bygge pladser. Vi er nødt til at komme væk fra en tilstand med huller i kassen og overbelægning, for det betyder spændinger, uro og mangelfulde muligheder for at sikre, at folk kommer ud som kriminelle. Og dermed færre ofre.

Læs mere: Fodlænker og samfundstjeneste skal aflaste fængslerne

De nye pladser skal etableres som murstensbygninger i tilknytning til etablerede fængsler. Nye fængsler tager ifølge justitsministeren for lang tid at bygge i forhold til Kriminalforsorgens aktuelle problemer.

En ministeriel prognose viste i lørdagens Berlingske, at fængslerne vil mangle 320 pladser i 2013. Og at tallet vil stige til 460 i 2016.

I det dugfriske udspil lægger regeringen samtidig op til at øge brugen af alternative straffe, især samfundstjeneste og fodlænke. Samtidig skal udvalgte grupper sluses ud af fængslerne tidligere.

Læs mere: Fængsler mangler over 300 pladser

Sikkerheden i de danske fængslerne halter. I Vestre Fængsel i København kastes der eksempelvis dagligt genstande ind over murene, som ikke er tilladte i fængslet. Indsmugling af narkotika og mobiltelefoner i fængslerne generelt skal standses ved hjælp af flere narkohunde og scannere. Det imødekommer det klare krav til øget sikkerhed, som Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti fremsatte i deres udspil, da forhandlingerne om flerårsaftalen blev indledt mandag.

Regeringen vil samtidig oprette 48 pladser til særligt hårde indsatte. De skal sidde i Statsfængslet i Østjylland. Og så lægger regeringen op til at flere udlændinge i danske fængsler skal afsone deres straffe i hjemlandet. Det er ligeledes et krav fra VKO.

Derudover vil regeringen styrke den forebyggende og resocialiserende indsats.

Kriminalforsorgen havde sidste år gennemsnitligt 4.134 fængselspladser. De var fordelt på 1.371 åbne pladser, 943 lukkede pladser og 1.820 arrestpladser.

Kommentarer

Hvad med finansieringen. . .

Hvem skal betale for etableringen af 200 nye fengsel pladser? Jeg håber på at de bliver ikke danske skatteydere?
Det vil være meget billigere for Danmark og for danskerne at sende alle disse muhamedanske banditter ud af Danmark op til deres oprindelige lande. . .

Hvor blev der mit kommentar?????

Har vi ytringsfrighed i dette land eller ej???????

Vuff!!!

Manden der var særdeles rabiat, sprogligt grænsendende til hundegalskab - i valgkampen, hvor de tabte sig til den efter nu et års ministerpenionsgrænse, lever konkret op til: Nothing! Muligvis efter 5-7 år og 2-4-6-800 mio kr. investeringer til disse supertatoverede fjolser, vil dette fatamorganebøvs dufte ud i den kriminelle verden; som fra dag 1. har taget højde for dette >igen< makværk.

1. De nye "pus" der er faldet i, -skal iagttages og følges tæt op. Gerne med "up-date" -eller uddannelse, hvis længarevarende.

2. Resten, -der lever af og i dette miljø, skal der ikke bygges een lille kælder til!!!

-De skal skilles ad, og fordeles ud til de mindste utiltalende afsoningssteder (i deres sammenhæng), hvor de ikke er "kendt" af andre! No mobile, no internet, nothing - but soning. Der er nok nøglen til genopåbning af den del af hjernen der ikke omhandler udnyttelse og smadring af medborgere!

Denne tidligere,-nok så hurtigere speedsnakker kan godtgøres for een ting. Han gør intet der ikke er gjort før, -men han konstruerer intet brugbart.

Nu har han vel for hulan da ikke drukket latte i Køge, sammen med??????

Godheds- og indvandringsindustrien!

Ja, de overfyldte fængsler skyldes alene alle disse fremmede socialklienter som De Radikale og den røde løftebrudsregering har importeret til vores land. Ikke nok med at de smadrer vores økonomi og socialsystem men den anden dag kunne vi også læse at regeringens lempelse af udlændingepolitikken har bevirket at dobbelt så mange har søgt om famliesamenføring! Men den samfundsundergravende godheds- og indvandringsindustri gnider sig i hænderne da der jo er penge i skidtet - medens de etniske danskere som skal betale gildet kan frygte for fremtiden!

Pladsmangel?

Hvorfor sender vi ikke kriminelle udlændinge til eget hjemland. Vis nu lidt handlekraft og tankevirksomhed Morten socialdemokrat....

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden