Regeringen vil reducere SUen

Ifølge centrale kilder vil regeringen fjerne eller halvere det ekstra studieår, de studerende i dag kan bruge til forlængelse af studiet.

Michala Rask Mikkelsen, Berlingske Nyhedsbureau

Til foråret vil regeringen fremlægge en omfattende reform, hvor det vil fremgå, at den vil skære i uddannelsesstøtten til de studerende, erfarer Politiken.

Ifølge avisen vil ingen tale til citat, men oplysninger fra centrale kilder blandt både folketingspolitikere og embedsmænd peger på en fjernelse eller halvering af det ekstra studieår, som studerende i dag kan bruge til forlængelse af studietiden.

Desuden vil regeringen beskære SUen for unge på ungdomsuddannelser, så de ikke kan få støtte til et ubegrænset antal uddannelser, skriver Politiken fredag.

Dansk Folkeparti er ikke begejstret for tanken om at beskære det ekstra studieår.

- Det giver ikke mening bare at sparke til unge under uddannelse. Regeringen skulle hellere starte med at se på systemerne og ikke mindst kulturen på de videregående uddannelser, siger partiets forskningsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) til avisen.

Læs mere: Studerende lever for 2.118 kroner om måneden

Heller ikke Jakob Ruggaard, formand for Danske Studerende Fællesråd, synes, det er en god idé.

- At beskære det ekstra studieår vil virke stik mod hensigten. Det vil gøre det nødvendigt for studerende, der er blevet forsinket i deres uddannelse, at arbejde endnu mere, siger han til Politiken.

Regeringen har bebudet, at en SU-reform skal bidrage med to milliarder kroner årligt til statskassen via besparelser på SUen og ved flere skatteindtægter, hvis de studerende kommer hurtigere igennem uddannelsessystemet.

BNB

Læs mere: Uddannelsesvalg afgør levestandarden gennem hele livet

Kommentarer

Fjern SU'en for hjemmeboende studerende med velstillede forældre

Ubegavet kommentar...

Jeg begriber ikke, hvorfor politikerne endnu ikke har skåret i SU'en for hjemmeboende studerende med velstillede forældre. Her gør pengene ingen gavn. Ved at forkorte SU perioden risikerer man blot at presse de studerende til at arbejde mere og derved til at forlænge deres uddannelse yderligere.

Naturligvis

Vestager skal jo have råd til de 12.000 flygtninge som hun vil have til Danmark i 2012 og 2013.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden