"Rekord-Venstre" mangler lidt endnu

Selvom Venstre buldrer derudad i meningsmålingerne og står til flere mandater, end de nogensinde har opnået ved et valg, er der fortsat et spring op til Socialdemokraternes historiske mandatsluger-valg.

Mads Bindesbøll Ohsten/Berlingske Research
Foto: MORTEN JUHL

Venstre har siden valget sidste år manifesteret sig som landets klart mest populære parti i meningsmålingerne. I Berlingske Barometers vægtede gennemsnit af målinger har de flere gange ligget til 60 mandater, og gennem det seneste år har partiet ikke været under 57 mandater.

I øjeblikket ligger V til 59 mandater, hvilket i tilfælde af valg ville sikre partiet den største mandatmæssige tilslutning siden 1953, hvor antallet af folketingssæder blev fastsat til de nuværende 179. Venstres bedste valg efter 1953 lå i 2001, hvor man sikrede sig 56 pladser i Folketinget.

Der er dog stadig et stykke op til det højest opnåede antal mandater, nemlig Socialdemokraternes 76 i både 1960 og 1964, under henholdsvis Viggo Kampmann og Jens Otto Krag. Faktisk ville Venstres nuværende 59 mandater kun være nok til en delt 13. plads på den historiske rangliste over flest mandater - alle topplaceringerne er opnået af Socialdemokraterne. Sidste gang et parti ved et valg endte højere end Venstres nuværende dagsform, var Poul Nyrup Rasmussens dramatiske comeback i 1998, hvor S fik 63 mandater.

Læs mere: Engell: Katastrofal måling for de Konservative

Ser man bort fra liste A og V fra, er det de Konservative, der har scoret højst ved et valg. Det skete i 1984, hvor Poul Schlüter ledte partiet til en opbakning på 42 mandater. Unægtelig en anden situation end disse tiders otte C-taburetter.

Aktuelt er der ikke de store forskydninger mellem blokkene i det vægtede gennemsnit i denne uge, hvor de blå partier kan mønstre 98 mandater mod de rødes 77.

Kommentarer

Ubegribeligt.

Det er helt ubegribeligt, at Venstre stadig bliver ser ud til at være det største parti, altså iflg. meningsmålingerne. Det er også ubegribeligt, at den formand de har skulle være så fantastisk, men alle andre andre formænd er totalt ubrugelige - læs den nuværende statsminister.
Lars Løkke Rasmussen har siden han kom i front for Venstre og DK vist sig totalt visionsløs og uden kompetencer. Alt hvad der kommer fra mandens mund er tyvstjålet fra andre som f.eks. K. Det lykkedes manden at få slået Lene Espersen til plukfisk og snuppe alt hvad K tidligere har stået for. Og nu igen kører han frem med offentlige besparelser og nu skal vi igen høre om hans såkaldte visioner om skolerne. Hvem var det der svinede S da de for et par år siden foreslog, at vi allesammen skulle arbejde lidt mere. Hvad gøre Venstre selv i dag.
Mage til populisme skal man lede rigtig længe efter. Jeg fatter ikke de mennesker, der længes så forfærdeligt efter at LLR skal blive statsminister. Men tvivler også på, at det sker. Han har jo ikke været valgt til den post tidligere. Uanset, hvordan vi stiller det så har Helle Thornng overtrumfet ham.

TJJJAAA ....

... statistikkerne for bare et par uger siden fortalte også, at V og Lars Løkke ikke nødvendigvis er et tilvalg - men nærmere et fravalg af en S SF R regering, en statsminister Helle Thorning-Schmidt, der er endnu ringere.

Og sjovt nok kan din tekst jo særdeles nemt omskrives til ... " ... Helle Thorning-Schmidt har siden hun kom i front for S og DK vist sig totalt visionsløs og uden kompetencer. Alt hvad der kommer fra hendes mund er tyvstjålet fra andre ...."

- og det med kompetancer og visioner var der ret mange der kunne se allerede i 2005.

Ud over nogle varmluftballoner "Fair hist og pist" er der jo ingen visioner for Danmark (ud over HTS egne vision for sig selv, efter Danmark) - det nærmeste vi kan komme en vision er, at Emil skal bruge noget mere tid i sløjdlokalet!!!

Mange skrivefejl i tanten.

Meningsmålinger kan bruges til meget, den politisk blindes førerhund.
Når Berlingeren skriver at Venstre Danmarks mest populære parti skulle der have stået populistisk.
Når Berlingeren skriver Helle Thornings belastende skattesag bør Berlingeren skrive, den for Berlinske hus belastende skattesag.
Naturligvis er det en sejr for Berlingeren at Venstre ikke er gået mere tilbage, Venstre har jo haft held med deres bøllemetoder over for lønmodtagerne.
Der er selvfølgelig altid nogen der bider på når Venstre er på torske-fiskeri blandt lønmodtagerne men maddingen ser nu ulækker ud, smadret efterløn forkortet dagpenge periode fedt-afgift mod top-skatte lettelser.

Det er ikke sådan at vaske af, selv ikke ved håndvasken med de gyldne haner, Løkkeland staves med y.

hvis man læser dagens måling så får venstre tæv

for at de ikke tør debatter på deres egen landsmøde, men opføre sig som om det var i Kina hvor kun klapsalver gælder

Er der overhovedet et borgerligt flertal????

Er LA og K overhovedet til at regne med som loyale borgerlige i en evt. regering?
DF vil næppe gå i regering med de EU-liderlige partier.

Det rimeligste ville være, at V og S, S efter et meget nødvendigt formandsskifte, skulle gå sammen i en samlings/kriseregering med DF som parlamentarisk støtte, til at holde regeringen i ørerne mht tøjlesløs indvandring af analfabeter og så EU vanvid.
Så kunne man koncentrere sig om at få gennemført de reformer som alle ved er nødvendige for at bringe landet på fode igen. Sikke meget pis og papir vi kunne slippe for, når man ikke hele tiden skulle drille hinanden

EU kærligheden begrænser Venstre

Mange borgerlige bryder sig ikke om EU, de ønsker ikke en union, så det nærmeste alternativ er Dansk Folkeparti, de er knap så borgerlige men som Enhedslisten imod øget EU.

Ja, der er

ubegribeligt nok en del borgerlige, der ønsker arbejdsløshed og isolation.

Mon ikke de vil lege lidt med os alligevel?

Sommetider koster det noget at opretholde sin frihed. Nogle ofrer livet for den, andre blot lidt luksus; men fælles for de fleste nationer her i verden er ønsket om selvstændighed. I Danmark - det gamle kære luderland - tæller det sorgløse samfund i stormagternes vold åbenbart mest for mange. Sørgeligt.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden