Retsforbundet vil tilbage i Folketinget

Det har fået et ansigtsløft, og nu satser Retsforbundet på at komme tilbage i Folketinget ved næste folketingsvalg.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau

Retsforbundet vil gøre politisk come back på Christiansborg.

Partiet har gennemgået en politisk make-over og vil frem mod næste valg arbejde målrettet på at komme i Folketinget.

Ifølge partiets politiske ordfører, Poul Gerhard Kristiansen, er der behov for en ny økonomisk politik.

- Vi står midt i en finanskrise, som er ret hårdhudet, og det er nødvendigt med en anden økonomisk politik og en anden skattepolitik, hvis vi ikke skal ende i den næste finanskrise, siger han.

Partiet vil blandt andet gå til valg på at sænke skatten på arbejde ved til gengæld at øge husejeres beskatning, så man ikke har arbejdsfri indkomster.

- Der er i høj grad behov for en ændret skattepolitik og den eneste måde, hvor man kan flytte skatten væk fra arbejdet, er ved at gennemføre en beskatning af jorden og ressourcerne, og det er det, vi foreslår, siger Poul Gerhard Kristiansen.

Retsforbundet har ud over skattepolitikken tre mærkesager: EU - Retsforbundet mener, at Danmark skal ud af EU. Miljø - partiet vil føre en politik, der beskytter naturen og dyrene, og som sikrer, at al produktion foregår på en bæredygtig måde. Endelig vil partiet kæmpe for en mere »human« flygtninge- og udlændingepolitik. Blandt andet vil Retsforbundet afskaffe 24års-reglen.

Retsforbundet har i forbindelse af make-overen også fået ny partifarve. Tidligere havde partiet et orange logo. I dag er det lilla, hvilket illustrerer partiets position i det politiske spektrum.

- Det er simpelthen for at illustrere, at vi ikke tilhører blokkene, for lilla er jo en blanding mellem rød og blå, siger Poul Gerhard Kristiansen.

Partiet, der i øjeblikket har cirka 250 medlemmer, går nu i gang med at indsamle de omkring 20.000 underskrifter, der er nødvendige for, at partiet kan stille op til Folketinget.

Poul Gerhard Kristiansen er overbevist om, at målet om at komme i Folketinget er realistisk.

- Ja, ellers ville vi slet ikke begynde det her, hvis vi ikke troede på det. Vi oplever større medvind og mere opmærksomhed, og det er også det, der gør, at vi tør tage springet, siger han.

Retsforbundet blev stiftet i 1919. Partiet har siddet i Folketinget i flere perioder mellem 1924 og 1981.

Kommentarer

Radikale kloner

Har man hørt på tumper, i ft igen, der er vel ingen som vil stemme på den flok af tosser, mere er der ikke at sig om idioti

Ingen kan betale skat uden indkomst.

..."Partiet vil blandt andet gå til valg på at sænke skatten på arbejde ved til gengæld at øge husejeres beskatning, så man ikke har arbejdsfri indkomster".

Arbejdsfrie indkomster? Ja, tak - men husejernes forøgelse ( eventuelle ) af deres ejendommes værdi, beskattes jo allerede. Vil man have mere end det, nærmer man sig det begreb man kalder konfiskation og det er ikke tilladt jvnf. Grundloven.

Desuden - hvorfor gå over åen efter vand? Sagen er jo at ingen kan betale nogen skat uden at have en indkomst fra arbejde eller som kapitalindkomst. Så, den smarteste måde, billigste og mest enkle, er simpelthen at tage skatten ved kilden - nemlig af indkomsten.

Fulde grundskyld kan modvirke en ny finanskrise

Fuld grundskyld er den eneste sikre metode til at undgå en ny finanskrise om 10-15 år.

Det var jo boligboblerne i DK og andre lande, der var hovedårsag til den nuværende krise.

Med fuld grundskyld som fundament, kan vi skabe et balanceret samfund uden friværdifester og boligbobler og dermed både sikre, at alle får del i fremskridtet og at de spekulative bobler ikke ødelægger samfundsøkonomien.

Vi bør takke Retsforbundet for vedvarende og uden at tage hensyn til vælgeropbakning bliver ved med at gøre opmærksom på dette.

Dagens vittighed

Og Det Ny Retsforbunds mærkesag er (trommehvirvel): FULD GRUNDSKYLD! Derudover vi de optræde som en radikal klon med afskaffelse af 24-års reglen. De kommer ikke ind i Folketinget igen.

Åhh nej da! Ikke igen!

Spild af tid, men god fornøjelse. :-)))

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden