Revisor beklager rygte om Kinnock | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Revisor beklager rygte om Kinnock

Statsministerens tidligere revisor Frode Holm erkender, at han nævnte rygtet om Stephen Kinnocks homoseksualitet.

Rygtet har spillet en markant rolle under afhøringerne i Skattesagskommissionen og kan blive afgørende for sagens udfald, fordi det måske kan relateres til læk og magtmisbrug. Rygtet vandrede fra Skat København til Skatteministeriet og daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og endte hos dagbladet BT.

Thorning dementerede rygtet i august, og dengang sagde Frode Holm, at der var tale om »en misforståelse.« Men efter at have talt forløbet igennem med Skat København erkender han at være ophavsmand. Ifølge Frode Holm var han hos Skat København den 26. august 2010 og fortalte, at Thorning ikke personligt ville møde frem til et møde om Kinnock-sagen.

Hårdt presset sagde han, at Thorning ikke ville redegøre for parrets samliv, fordi Kinnock var »bifil eller homoseksuel.«

»Jeg erkender, at de ord om bifil og homoseksualitet kom ud af munden på mig, men jeg fik ikke sagt - som jeg burde - at jeg i øvrigt aldrig havde vendt det med parret selv. Det var alene et argument for, hvorfor de ikke ville møde frem og havde intet med selve skattesagen at gøre. Det var en fejl, som jeg i dag er ret beklemt over,« siger Frode Holm.

Han har »ingen kommentarer« til, om han mente, at Kinnock faktisk var bi- eller homoseksuel.

Forskningschef Roger Buch, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, kalder de nye oplysninger »pikante og interessante,« men understreger, at det er mere væsentligt, hvordan rygtet er blevet anvendt: »Forløbet viser en tæt trafik af oplysninger mellem BT og skattemyndighederne; næsten vidensdeling på højt plan. Og ifølge Skat København forsøgte departementschefen at få rygtet ind i skatteafgørelsen. Det er klart magtmisbrug, hvis det var irrelevant.«

Tophistorier Gå til forsiden