Rigsrevisionen kritiserer Skat for dårlig pengeinddrivelse | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Rigsrevisionen kritiserer Skat for dårlig pengeinddrivelse

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Statskassen havde i 2011 hele 77,5 milliarder skattekroner til gode - også selv om Skat har styrket indsatsen, fået flere ressourcer og har fået styrket lovgrundlaget for at kunne inddrive sit tilgodehavende hos borgere og virksomheder.

Det medfører kritik fra Rigsrevisionen, som i et notat til Statsrevisorerne betegner situationen som »ikke tilfredsstillende«.

For to år siden lød der også hård kritik fra Statsrevisorerne, fordi restancerne i 2009 udgjorde 66,9 milliarder kroner. Siden er Skats tilgodehavende røget i vejret med yderligere 6,7 milliarder kroner på trods af ovennævnte tiltag.

Det er blandt andet IT-systemet »Et Fælles Inddrivelsessystem« (EFI), som får skylden for, at det store beløb fortsat mangler i statens kasser. EFI har allerede været forsinket i fire og et halvt år - hvilket har fået restancerne til at vokse med 34 procent i årene 2006 til 2009 - og det ventes at blive yderligere forsinket med mindst halvandet år.

Tidligere stod de kommunale og statslige myndigheder for at inddrive skatterestancerne, men i november 2005 overtog Skat selv opgaven.

BNB

Tophistorier Gå til forsiden