Rønn afviser kritik af pointsystem | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Rønn afviser kritik af pointsystem

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) kalder det "fejl og misforståelser", når politikere, kommentatorer og eksperter vurderer pointsystemet for familiesammenføring i den nye udlændingeaftale.

arkivfoto Foto: Jens Nørgaard Larsen

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) tilbageviser kritik af det nye pointsystem for familiesammenføring.

- Jeg er nødt til at berigtige og tilbagevise de fejl og misforståelser, som politikere, kommentatorer og eksperter gør sig skyld i, når de vurderer pointsystemet, lyder det fra ministeren i en pressemeddelelse.

Hun understreger, at det er direkte forkert, når "ordningen kommenteres, som om den begrænser kvalificeret arbejdskraft. Det er der ikke tale om, tværtimod. Beskæftigelsesordningerne, der har tiltrukket masser af udenlandsk kvalificeret arbejdskraft, består fortsat og har intet med pointsystemet at gøre".

Thomas Gammeltoft-Hansen, udlændingeforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, siger i dagens udgave af Berlingske Tidende, at pointsystemet vil bringe mange ikke-højtuddannede i klemme.

Læs mere: »Det ser ikke så fjollet ud«

Læs mere: »Jeg tror hverken det bliver værre eller bedre«

Kriterierne for tildeling af point i det omdiskuterede pointsystem blev præsenteret i går eftermiddag. Regeringen, DF og kristendemokraten Per Ørum Jørgensen sikrer pointsystemet, der er en del af en strammet udlændingelov, flertal. Og partierne var ved præsentationen enige om, at pointsystemet vil danne skole i andre lande.

Oppositionen kritiserer bl.a. aftalen for at favorisere højtuddannede. Men også den kritik tilbageviser ministeren. 

- Ordningen sidestiller tværtimod uddannelse og erhvervserfaring. Man kan få et højt antal point ved at have 2½ års erhvervserfaring inden for de sidste tre år helt uafhængig af uddannelse, siger Birthe Rønn Hornbech.

Tophistorier Gå til forsiden