Rohde stiller op til Europa Parlamentet for Nordjylland | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Rohde stiller op til Europa Parlamentet for Nordjylland

Opdateret: Venstremanden Jens Rohde stiller op som kandidat til Europa Parlamentet for partiet i Nordjylland. Nu skal Venstres hovedbestyrelse beslutte, om han også kan blive spidskandidat.

Foto: Casper Christoffersen

Jens Rohde (V) bliver nordjydernes kandidat til Europa-Parlamentsvalget i 2014. Han har nemlig sagt ja til tilbuddet om opstilling for Venstre i Region Nordjylland.

- Han ringede til mig i aftes og bekræftede sit kandidatur. Jeg har kun en ting at sige: Jeg er en glad mand. At vi kan tiltrække en så stor kapacitet som Jens Rohde, det er flot, siger formand for Europaudvalget i Venstres nordjyske kreds, Hans Jørgen Dalum.

Dalum gav Jens Rohde tilbuddet lige før jul, efter at toppolitikeren var blevet vraget på Venstres landsmøde i november på grund af en kronik, han havde været med til at skrive i Berlingske. Kronikken skabte røre, fordi den ifølge Rohdes partifæller var lidt for EU-venlig med sine tanker om traktatændringer og en fælles EU-hær.

Læs mere: Thomas Larsen: Syngende lussing til Rohde

Den traditionelle kåring af spidskandidaten på landsmødet blev derfor aflyst og udskudt. 11. januar mødes Venstres hovedbestyrelse så for at fastsætte procedurerne for, hvordan en spidskandidat skal vælges fremover. Normalt foregår det ved, at kandidaten første vælges på landsmødet og derefter finder en kreds at stille op for, og derfor vil det vise sig, om Rohde kan blive spidskandidat.

Selvom Rohde med sit nordjyske kandidatur først har fundet sig en kreds, er det endnu ikke udelukket, at han kan blive spidskandidat. Det siger Venstres partisekretær, Claus Søgaard-Richter.

- Venstres hovedbestyrelse skal på sit møde den 11. januar beslutte sig for, hvilken proces og procedure de ønsker for valget af spidskandidat for Venstre. Det eneste, man kan konkludere, er derfor, at processen bliver fastlagt den 11. januar, siger han.

Alt tyder vel på, at han nu bliver menig kandidat?

- Det kan jeg simpelthen ikke sige noget om. Vi skal have fundet 15 kandidater, som stiller op til Europa-Parlamentet. Jens bliver en af dem, siger Claus Søgaard-Richter.

BNB

Læs mere: Løkke: Rohde er Venstres førstemand i Europa

Læs mere: Venstres løsgående missil

Tophistorier Gå til forsiden