S: Det er bluff, Venstre

De afgifter, som Venstre mener, man bør fjerne i den kommende pakke til erhvervslivet, har Venstre selv fundet på, siger Socialdemokraterne.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau

Regeringens varslede pakke til erhvervslivet har kastet Socialdemokraterne og Venstre ud i en åben kamp om en række afgifter.

Mens regeringen endnu ikke vil komme med konkrete bud på, hvilke initiativer, der skal til for at forbedre konkurrenceevnen og skabe arbejdspladser i det private erhvervsliv, peger Venstres gruppeformand, Kristian Jensen (V), på, at man bør sløjfe lastbilsafgiften og NOx-afgiften.

Men den anvisning giver Socialdemokraterne ikke meget for.

- Jeg synes, det er ren bluff fra Venstres side, at han nu prøver at fremstille det som om, at det er denne her regering, der har indført lastbilsafgiften. Det var Venstre selv, der opfandt den og vedtog den. Så det er deres afgift, siger Magnus Heunicke.

Læs mere: Thorning varsler jobpakke

Lastbilsafgiften blev vedtaget i 2009, og det forventede provenu fra afgiften er allerede brugt, selv om den endnu ikke er trådt i kraft.

NOx-afgiften blev indført i 2010, men forhøjet af den nuværende regering. Det ændrer dog ikke på Venstres andel i den afgift, mener Socialdemokraterne.

- De startede den. Det er rigtigt, at vi forhøjede den, men så kompenserede vi 100 procent i energiforliget for den forhøjelse. Han foreslår altså, at vi skal gå ind og rydde op efter hans egen regeringstid, siger Magnus Heunicke, der ikke vil svare på, om man fra regeringens side vil arbejde på at sløjfe netop disse afgifter i pakken til erhvervslivet.

- Vi kommer ikke i dag med den pakke. Vi ser det hele efter, og vi ser også de afgifter efter, som VK-regeringen indførte, siger Magnus Heunicke.

- Der blev lavet rigtig meget møg for den danske konkurrenceevne under den tidligere regering, og det her er nogle af de ting, som de åbenbart selv fortryder, men om vi tager det med er endnu for tidligt at sige. Vi vil målrette initiativerne efter hvad, der giver flest danske arbejdspladser, siger Magnus Heunicke.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) pegede på sit ugentlige pressemøde på, at det er nemt at finde afgifter, man gerne vil afskaffe, men at det er sværere at finde finansieringen.

Det mener Venstre dog ikke.

- Regeringen har selv skrevet i sin 2020-plan, at de forventer, at en reform af kontanthjælpen sammen med andre elementer kan give samlet set tre milliarder, så hvis man bare lever op til regeringens egen politik, er der finansiering til at lave erhvervsskattelettelser, siger Kristian Jensen.

Regeringen forventer at kunne fremlægge pakken til marts.

Kommentarer

VK

VENSTRE OG KONSERVATIVE ER 2 SKODPARTIER AF HELT UHØRTE DIMENSIONER.DE ER PRESSESKY OG ARBEJDSSKY OG DET DE ER BEDST TIL ;ER AT ÆDE OG SOVE,OG NÅR DE ENDELIG HAR ET VÅGENT ØJEBLIK,FORDRIVER DE TIDEN MED ÆVL OG KÆVL,OG NÅR DE NÅR AFTEN ER DE LIGESÅ DUMME OG UINTRESSANTE SOM DA DE STOD OP OM MORGENEN.

Venstre siger vi JA TAK til !

Som leder med eget succesfuldt firma, og en stab medarbejdere, kan jeg kun sige at Venstre er MIT parti. De beskytter mig som leder og rigmand, både imod de høje skatter og imod fagforeninger og høje lønninger til medarbejdere osv. - og det er det som det handler om! Jeg betaler jo mange menneskers liv og livs-stil, ikraft af at jeg betaler dem for deres arbejde. Venstre giver mig flere penge, som jeg kan bruge til at berige mig selv og venstre, og det vil jeg have!. Jeg takker partiet for at have accepteret seneste berigelses-gave, og jeg takker for at de nu viser deres villighed så hurtigt efter "nytårskuren", hvor erhvervsmænd fra hele landet omkring d. 3-4-5 januar var på venstre-besøg på christiansborg , og havde lobby gaver med, i form af fotos af lækre ting, som de så sender direkte hjem til politikerne i emballage som er diskret. Tak venstre - i er gode ! GODT NYTÅR !

Endnu en rød klud lige i ansigtet på alle de arbejdsløse!!

Endnu en rød klud lige i ansigtet på alle de arbejdsløse!!!

Ja, det her kan de radikale selvfølgelig støtte og finde penge til - Magrethe Vestager har vel allerede en plan for alle skattelettelserne til erhvervslivet - men at finde penge til folk der lige om lidt står uden indtægt nej, det kan de da ikke finde - men S og SF skal nok få ihvertfald min mening ved valget ude i kommunerne lige om lidt!!

S og SF har sat demokratiet fuldstændig ud af kraft med alle deres løgne!!

Det drejer sig om Danmarks ve og vel - ikke interessegruppers!

Den skatte- og afgiftspolitik som er god for Danmark, drejer sig om, hvordan vi får økonomien til at blomstre i Danmark. Ikke om hvorvidt den ene eller den gruppe får fordele eller ulemper. Det at lette skatter og afgifter for erhvervslivet, eller for fx højtlønnede er ikke et spørgsmål om at tage fra de fattige og give til de rige, men at gøre samfundskagen større, så vi alle bliver rigere og også kan hjælpe dem, der har det svært. Skatte- og afgiftspolitik skal ikke "straffe" eller "tilgodese" enkeltindivider eller interessegrupper for deres skyld. Politikerne skal blot skabe en struktur, som giver de bedste vilkår for dansk konkurrenceevne og dermed økonomi, så vil der være nok til alle.

Efterlysning

Er der nogen der på noget tidspunkt har spottet, at verbal- Magnus egenhændigt har konstrueret noget selvstændigt der kunne ligne realiserbar politik. Jeg vedgår blankt at Magnus læses som det altid og ubeskåret er de andres, -eller tidligeres skyld, alting. Eneste han ikke har nævnt i klart sprog; det er Cæsar. Det er måske fordi han ikke kender kejseren, -eller det er små 2-tusinde år siden.

Utroligt, at sosserne lader sig præsentere af, tja - det minder mest om et morgenfriskt æsel i de nordlige græske bjerge.

Intet er i dag som det var for 2, 4, 6, 8............ år siden. Gider nogen at sige det til Magnus.

-

Dum, dummere, danske politikere!

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden