S har tillid til Det Kongelige Bibliotek | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

S har tillid til Det Kongelige Bibliotek

Det Kongelige Bibliotek fremstiller det armenske folkedrab med to forskellige vinkler, og det er »generelt fint«, mener socialdemokraterne.

Michael Ørtz Christiansen, Berlingske Nyhedsbureau

Pres fra den tyrkiske ambassadør eller ej. Socialdemokraterne har tiltro til, at Det Kongelige Biblioteks beslutning om at lave en »modudstilling« til den planlagte udstilling om det armenske folkedrab, er taget på et fagligt grundlag.

Også selv om beslutningen først er taget efter et møde mellem bibliotekets direktør, Erland Kolding Nielsen, og den tyrkiske ambassadør. Et møde, som ambassadøren havde bedt om efter at være blevet bekendt med, at Det Kongelige Bibliotek har planlagt en udstilling med titlen »Det armenske folkedrab og den skandinaviske reaktion«.

- Jeg opfatter det sådan, at Det Kongelige Bibliotek fremstiller en historisk begivenhed med en vinkel sammen med den armenske ambassade og en vinkel sammen med den tyrkiske ambassade. Det er en rent faglig vurdering, som Det Kongelige Bibliotek har foretaget, og som jeg har tillid til, at de kan foretage. Generelt synes jeg, det er fint, at man belyser en konkret sag fra flere vinkler, siger Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen.

Læs mere: Balladen om »det såkaldte« folkedrab

Læs mere: Det Kongelige Bibliotek føjer tyrkisk ønske

Både Søren Espersen (DF) og Michael Aastrup Jensen (V) har sammenlignet situationen med, at Det Kongelige Bibliotek lave en modudstilling til Holocaust, hvis biblioteket ville lave en udstilling omkring nazisternes forfølgelse af jøderne. Men den diskussion afviser Mogens Jensen at deltage i.

- Jeg har ikke set de her udstillinger, og derfor kan jeg ikke vurdere, om der er behov for at lave en sammenligning med andre udstillinger. Så det kan jeg ikke forholde mig til, siger han.

Venstre kalder Det Kongelige Biblioteks beslutning »dybt problematisk« og kræver, at kulturminister Uffe Elbæk irettesætter Erland Kolding Nielsen, så lignende situationer ikke vil opstå i fremtiden.

Læs mere: V kræver Elbæk på banen i sag om folkedrabsudstilling

Tophistorier Gå til forsiden