S hilser markant SFer velkommen | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

S hilser markant SFer velkommen

Kan man stå inde for de socialdemokratiske værdier og principper, er man velkommen i partiet, siger politisk ordfører Magnus Heunicke, efter et tidligere medlem af SFs landsledelse har smækket med døren til SF og meldt sig ind i S.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau

Alle, der er enige med Socialdemokraternes politik, er velkomne i partiet.

Sådan lyder det fra politisk ordfører Magnus Heunicke (S), efter det tidligere medlem af SFs landsledelse Kasper Søby Bjering onsdag meddelte, at han har meldt sig ind i Socialdemokraterne, efter han i december forlod SF i protest mod partiets linje under den ny ledelse.

- Vi er altid glade for, når der er mennesker, der har lyst til at være med til at knokle for Socialdemokraterne, siger Magnus Heunicke.

Kasper Søby Bjering betegnes som en af Villy Søvndal (SF) og tidligere skatteminister Thor Möger Pedersens (SF) nære allierede, og han spillede en afgørende rolle i forhold til udarbejdelsen af det principprogram, der under stor dramatik blev vedtaget på SFs landsmøde i april sidste år.

Men der skal være plads til at skifte parti, mener Magnus Heunicke.

- Jeg går personligt ikke op i, om det er en erkendelse, man får tidligt eller sent i livet. Folk, der kan stå inde for vores værdier og principper, er selvfølgelig velkomne hos os, siger han.

Læs mere: Tesfaye afviser ikke S-medlemskab

En anden markant SFer overvejer for tiden sin politiske fremtid. Mattias Tesfaye forlod i december sin post som næstformand i SF - også i protest mod den politiske linje. I dag er han menigt medlem af SF, men den tidligere næstformand vil over for Politiken ikke afvise at følge Kasper Søby Bjering, som han ikke lægger skjul på, at han deler mange synspunkter med, til Socialdemokraterne.

Magnus Heunicke ønsker dog ikke at kommentere på, hvorvidt han forventer, at flere SFere vil melde sig ind i Socialdemokraterne på grund af uenighed med SFs ny ledelse.

Læs mere: SF-top angriber Tesfaye

- Det vil jeg slet ikke komme med nogen vurdering af. Jeg har stor respekt for vores regeringspartner, og hvis der måtte være nogle enkelte, der gik med de overvejelser, må det være en personlig overvejelse. Det vil jeg slet ikke kommentere, siger han.

Tophistorier Gå til forsiden