S: Hvor vil du finde pengene, Løkke? | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

S: Hvor vil du finde pengene, Løkke?

Lars Løkke har lagt op til nulvækst i den offentlige sektor og skattelettelser til danskerne. Socialdemokraterne mangler svar fra Venstre-formanden.

Thomas Søgaard Rohde, Berlingske Nyhedsbureau

Hvor skal pengene komme fra?

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, savner i den grad svar, efter Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) lørdag holdt tale på sit parties landsmøde i Herning.

Her lagde Løkke op til en ny økonomisk kurs for Venstre. Partiet ønsker således et offentligt udgiftsstop, og desuden skal der findes penge til skattelettelser til danskerne via reformer.

Magnus Heunicke er klar med en række spørgsmål til Løkke i kølvandet på talen:

- Det er en ny melding, vi har fra Lars Løkke i dag. Nulvækst i den offentlige sektor. Milliarder af kroner til skattelettelser og altså store nedskæringer, siger den politiske ordfører, men:

- Vi mangler at få svaret på et meget konkret spørgsmål. Hvor vil du finde pengene, Løkke? Hvor skal milliarder skæres? Hvilken velfærd skal vi vinke farvel til? Er det de ældre, er det vores skoler, er det sygehusene? Hvor skal der skæres ned, for at Venstres regnestykke hænger sammen, og hvornår kommer Venstre med den plan?, spørger Heunicke.

Han forstår ikke, at Lars Løkke Rasmussen ikke kommer med konkrete bud, som danskerne kan tage stilling til.

- Venstre har haft et helt år efter valget til at finde på noget politik. Og det, man så kommer med i dag, er milliardskattelettelser og nulvækst i den offentlige sektor, men ikke et ord om, hvor pengene skal findes.

- Han har holdt en tale på 45 minutter med den her nye politiske melding fra Venstre uden at komme med et svar på, hvor pengene skal komme fra, lyder det.

I sin tale sagde Løkke, at man vil finde penge gennem reformer. Og på den måde sikre penge til skattelettelser.

- Vi har lavet reformer - og vi vil lave flere endnu - som skaber et overskud, der giver et råderum på 0,8 procent. Men vi siger, at det er bedre at bruge det overskud på at sætte skatter og afgifter ned og sikre danske arbejdspladser, end at bruge dem på at gøre verdens dyreste offentlige sektor endnu dyrere, sagde han.

Tophistorier Gå til forsiden