S: Løkke ignorerer PET | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

S: Løkke ignorerer PET

Socialdemokraterne mener, at Lars Løkke Rasmussen er gal på den, når han kritiserer Folketingets præsidium for at stoppe biltrafikken foran Christiansborgs hovedtrappe.

Søren Ploug Lilmoes, Berlingske Nyhedsbureau
Foto: TORBEN CHRISTENSEN

Socialdemokraterne er rystet over Venstres formand, fordi han tidligere fredag kritiserede et flertal i Folketingets præsidium for at lukke Rigsdagsgården foran Christiansborgs hovedtrappe for biltrafik. Lukningen sker på opfordring af Politiets Efterretningstjeneste (PET).

- Det er rystende at en tidligere statsminister vil ignorere klare sikkerhedshenstillinger fra PET, når det gælder terror. Det er et konkret trusselsbillede mod Christiansborg, der har fået PET til at foreslå øget sikkerhed, og alle andre partier end Venstre har valgt at følge henstillingen. Sikke et ansvar, Lars Løkke Rasmussen er villig til at tage på sine skuldre. Tænk, hvis det værste skete som i Norge: At en bilbombe sprang i Rigsdagsgården, skriver Socialdemokraternes næstformand, Mogens Jensen, på sin Facebook-profil.

Læs mere: Løkke: Folketinget giver efter for terrortruslen

Tidligere fredag skrev Lars Løkke Rasmussen følgende på sin Facebook-profil:

- Jeg har naturligvis respekt for PETs rådgivning, men det er et politisk ansvar at forholde sig til den. Og helt personligt mener jeg, at vi reelt giver efter for terrortruslen, når vi på denne måde forskanser det danske folkestyre, skrev han.

- Jeg kan slet ikke forstå Venstre. Ville Løkke også råde JP/Politikens Hus til at overhøre PETs henstillinger? Og så er der i øvrigt grund til at bemærke, at der er samme åbne adgang til Christiansborg som før – bare på gåben – og det er i øvrigt ikke kun Lars Løkke og jeg, der godt kan bruge den ekstra motion, skriver Mogens Jensen.

Ifølge netavisen Altinget.dk lukkes den gennemgående motortrafik gennem Rigsdagsgården i begyndelsen af 2013.

Tophistorier Gå til forsiden