S-politiker vil lave finanslov med Enhedslisten | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

S-politiker vil lave finanslov med Enhedslisten

En finanslov med Enhedslisten vil gøre mere for at sikre de tusinder af personer, der står til at miste deres dagpenge, mener socialdemokrat. Finansminister Bjarne Corydon vil ikke løbe fra aftale.

Thomas Søgaard Rohde, Berlingske Nyhedsbureau
Skal der laves finanslov sammen med Enhedslisten eller Venstre. Det diskuteres i S. Foto: Keld Navntoft

Regeringen bør indgå den kommende aftale om en ny finanslov med Enhedslisten. Det er beskeden fra den socialdemokratiske by- og boligordfører Jan Johansen, som er bange for, at en aftale med Venstre vil ramme alle de danskere, der står til at miste retten til dagpenge i det nye år.

- Nu ser det ud til, at vi måske indgår finanslov med Venstre, og så tror jeg ikke på, at der kommer noget med dagpenge og redning af de mennesker, der står til at falde ud, med i finansloven, siger Jan Johansen til TV 2 Nyhederne.

Han forklarer, at han råber op nu, da han ikke mener, der er kommet en løsning på problemet.

- Det er en opfordring til samarbejde med dem, der vil det samme som vi socialdemokrater, og det er selvfølgelig Enhedslisten, siger han.

Men meldingen fra by- og boligordføreren rykker ikke noget hos finansminister Bjarne Corydon (S), der slår på, at regeringen har lavet en aftale på dagpengeområdet, som man ikke skal løbe fra.

- Vi har indgået en regering på grundlag af en aftale om, at når det angår dagpengereglerne, så bliver de ikke lavet om, og det er det grundlag, vi forhandler på, og det tror jeg også godt, Jan han ved, siger Bjarne Corydon til TV 2 Nyhederne.

- Det er jo sådan, at når det gælder problemstillingen i forhold til folk, der kan falde ud af dagpengesystemet, så har den her regering jo taget en lang række initiativer, som man ikke havde fået med den tidligere regering, siger finansministeren.

Venstres leder, Lars Løkke Rasmussen, har tidligere søndag skrevet på sin Facebook, at regeringen bør indgå en aftale med Venstre, da det »vil være det bedste for sikring af danske arbejdspladser og økonomi.«

Bjarne Corydon tog i sidste uge hul på forhandlingerne om Danmarks budget for næste år og holdt indledende samtaler med partierne uden for regeringen.

Det er regeringens forventning, at man kan lande en finanslovsaftale i midten af november.

Tophistorier Gå til forsiden