S-vælgere giver Thorning ubetinget støtte | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

S-vælgere giver Thorning ubetinget støtte

Helle Thorning-Schmidt er den bedste formand for Socialdemokraterne, mener S-vælgerne, der ikke ser den store fidus i finansminister Bjarne Corydon.

Thomas Søgaard Rohde, Berlingske Nyhedsbureau
Helle Thorning-Schmidt (S) distancerer blandt andre Bjarne Corydon (th) med flere hestehoveder, når det kommer til S-vælgernes favorit til formandsposten. Foto: Bax Lindhardt

Et solidt flertal af de socialdemokratiske vælgere er ikke i tvivl, når de skal pege på, hvem der vil være den bedste formand for deres parti.

Ifølge en måling, som A&B-måling har udført for netavisen Altinget.dk, ser hele 67,3 procent af de adspurgte S-vælgere således statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) som deres foretrukne leder af partiet.

Vælgerne er blevet spurgt, »Hvem vil være den bedste formand for Socialdemokraterne?,« og mens målingen altså viser solid støtte til statsministeren, så er den også interessant i forhold til to andre navne, der ofte kommer i spil, når man snakker formandskab hos Socialdemokraterne.

Læs mere: Kommentator: Sass puster til ilden

Ifølge målingen distancerer Thorning sig således klart fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), som 17,7 procent peger på, og finansminister Bjarne Corydon (S), som blot 5,4 procent af S-vælgerne sætter deres formandslid til.

Målingen kommer som vand på Thornings mølle, da statsministeren gennem den seneste tid har kunnet læse flere historier om socialdemokratiske kupplaner mod hende.

De mange spekulationer førte blandt andet til, at partiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen (S), fredag i sidste uge noget utraditionelt gik ud i flere medier og afviste, at der bliver lagt kupplaner mod Thorning.

Læs mere: Sass: Kup-rygter er gået i selvsving

- Det er ikke en mulighed at udskifte Helle Thorning-Schmidt som formand for Socialdemokratiet. Og hun er vores statsministerkandidat, når vi når frem til næste valg, sagde Sass Larsen blandt andet til Børsen.

Spekulationerne om statsministerens formandspost begyndte allerede før jul, da Bjarne Corydon i et interview blev spurgt til sine ambitioner om at blive partiformand.

Her svarede han, at man »ikke skråt kan afvise eller give garantier for noget som helst« uden altså at afvise muligheden.

Efterfølgende bragte Weekendavisen en artikel, der beskrev en stærk utilfredshed med Thorning internt i partiet, og det bar yderligere brænde til spekulationsbålet.

På årets første pressemøde i januar afviste Thorning-Schmidt selv at kommentere rygterne, fordi Weekendavisens artikel var baseret på anonyme kilder.

- Jeg har meget lidt respekt for anonyme kilder. Hvis de har noget at sige, må de komme frem og sige det til mig, sagde statsministeren.

Læs mere: Sass Larsen bryder tavshed om PET-notat

Mens målingen fra Altinget viser, at støtten til Thorning er markant blandt partiets egne vælgere, så er den langt fra lige så overbevisende blandt det brede vælgerkorps.

Her mener blot 25,6, procent, at hun er den bedste kandidat, mens støtten til Mette Frederiksen og Bjarne Corydon er henholdsvis 20,5 procent og 16,6 procent.

Tophistorier Gå til forsiden