S: Venstre hykler om fyringer i det offentlige | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

S: Venstre hykler om fyringer i det offentlige

Ifølge Venstre vil det hævede anlægsloft koste arbejdspladser i kommunerne. Et udtryk for ren hykleri, lyder reaktionen fra Socialdemokraterne.

Mads Mostrup Jensen, Berlingske Nyhedsbureau

Velfærden får et fur, når regeringen giver kommunerne mulighed for at bygge i stedet for at bruge penge på service, mener Venstre.

Ifølge kommunalordfører Jacob Jensen (V) vil de to milliarder kroner, som anlægsloftet hæves med, koste arbejdspladser, men det er rendyrket hykleri, mener Socialdemokraterne.

- Der er slet ikke sammenhæng i Venstres udmeldinger fra den ene uge til den anden, siger skatteordfører Thomas Jensen (S).

- Når Lars Løkke vil indføre nulvækst i det offentlige frem til 2020 og spare 30 milliarder kroner, kommer danskerne ikke til at mærke noget, men når vi flytter to milliarder kroner fra drift til anlæg, vil det føre til fyringer og ringere velfærd. Begge dele kan ikke være rigtigt, siger S-ordføreren.

Løftet af anlægsloftet fra 16 til 18 milliarder kroner i 2013 kommer som svar på en bøn fra kommunerne. Der er plads til at bruge flere penge på anlæg, fordi kommunernes udgifter til drift ligger under budget, men ifølge Venstres Jacob Jensen er der en klar sammenhæng mellem flere penge til byggeri og nedskæringer på velfærden.

- Når man skal ud at finde for to milliarder kroners besparelser på driften, vil det selvfølgelig betyde, at der vil være serviceydelser, man ikke længere kan tilbyde borgerne. Man skal ud og fyre offentligt ansatte for at kunne finde de midler, siger han.

Det afviser Thomas Jensen.

- Der er tale om penge, som kommunerne ikke har budgetteret med. Der er vel ikke flere, der skal fyres, fordi man vælger at bruge pengene på anlæg, siger den socialdemokratiske ordfører.

Tophistorier Gå til forsiden