S vil opdatere hullet økonomi-plan

Socialdemokraterne vil ikke afvise nye sparekrav, når de varsler en opdateret økonomisk plan til næste år.

Regeringens storstilede økonomiske 2020-plan er så gennemhullet efter blandt andet trepartsforhandlingernes kollaps, og efter regeringens indsats mod sygefravær ikke giver de forventede penge i de offentlige kasser, at Socialdemokraterne næste år vil opdaterer planen, så den matcher de nye udfordringer.

Finansordfører John Dyrby Paulsen (S) afviser helt at hæve skatten for at finansiere 2020-plan, men han vil ikke udelukke yderligere besparelser.

- Lad os lige få de politiske aftaler på plads, som er i gang i øjeblikket. Vi sidder og forhandler forsvar, vi skal også lave en kontanthjælpsreform til foråret, og man kan ikke afvise, at vi også skal lave andre politiske aftaler. Når det er på plads vil vi i løbet af næste år lave en opdateret 2020-plan, siger han.

Betyder det, at der er nye sparekrav og reformer på vej?

- Det skal man ikke afvise på forhånd, men hvis du så spørger mig, hvad der er på vej, så kan vi ikke sige noget om det. Pointen er, at det vi har på vej i pipelinen gennemfører vi, og så vil det være naturligt at lave en opdatering, men ikke før, siger John Dyrby Paulsen.

Afviser selvstændige skattestigninger

Vil du afvise, at der kommer nye skattestigninger for at finansiere de nye udfordringer i den reviderede 2020-plan?

- Ja, det kan jeg godt afvise. Man kan ikke afvise, at der kommer skatteomlægninger, men der kommer ikke selvstændige skattestigninger.

Før valget havde I en plan om en vækst på 1,4 procent i det offentlige forbrug, men efter valget ændrede I jeres planer til Venstres niveau på 0,8 procent. Nu siger Venstre 0,0 procent. Vil I endnu en gang tage et skridt retningen af Venstre i forhold til det offentlige forbrug?

 - Det kan man ikke sige noget fast om hverken i den ene eller den anden retning. Vi skal finde en balancegang, men om det bliver 0,8, 0,7 eller 0,9 procent, er det for tidligt at sige noget om. Når 2020-planen bliver lavet, så kan man tage den drøftelse, siger John Dyrby Paulsen.

Læs mere: Huller presser regeringen til ny økonomiplan

Kommentarer

Endnu flere afgifter

"Finansordfører John Dyrby Paulsen (S) afviser helt at hæve skatten for at finansiere 2020-plan, men han vil ikke udelukke yderligere besparelser."

Med den ordholdenhed der har været S-SF-R regeringens kendetegn indtil nu, tør jeg godt vædde en vaskeægte kickstart på, at ovennævnte udtalelse betyder følgende:

- Højere skatter
- Flere nye afgifter
- Forhøjelse af eksisterende afgifter
- Flere "feel-good" indsatser a la akutpakken, der absolut ingen praktisk effekt har ud over øgede offentlige udgifter og øget administration
- Flere spindokter-designede politiske udsagn der lyder rigtigt godt, medens man fortsætter med at jage arbejdspladserne ud af landet
- Endnu mere STASI lovgivning som at SKAT nu uden dommerkendelse kan trænge ind i din bolig på eget initiativ
- Endnu mere mistænkeliggørelse af håndværkere der allerede i dag skal kunne fremvise ID på stedet (Josef Stalin havde lignende ordninger i Sovjet)
- Endnu mere mistænkliggørelse af erhvervslivet fordi "de betaler jo ikke nok i skat"
- Mere bureaukrati og kontrol der giver fast arbejde til endnu flere offentligt ansatte papirskubbere

Osv. osv. osv.

Lad os nu bare få det valg!

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden