Sass afviser kupplaner mod Thorning | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Sass afviser kupplaner mod Thorning

Helle Thorning-Schmidt er også Socialdemokraternes kandidat til næste valg, fastslår Henrik Sass Larsen efter kuprygter.

Thomas Sand, Berlingske Nyhedsbureau
Henrik Sass Larsen afviser kuprygter mod statsministeren i S. Foto: Torkil Adsersen

Socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) har ingen planer om et kup mod statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), skriver Børsen.

- Det er ikke en mulighed at udskifte Helle Thorning-Schmidt som formand for Socialdemokratiet. Og hun er vores statsministerkandidat, når vi når frem til næste valg. De tider, hvor Socialdemokratiet rendte rundt og udskiftede leder i utide, er ovre, siger han til avisen.

Weekendavisen skrev for nogle uger siden, at utilfredsheden med partilederne hos Socialdemokraterne nu var så stor, at der blev talt om et formandsskifte, og her skulle Sass Larsen ifølge avisen have en nøglerolle, men det afviser han. Han mener dog, at spekulationerne nu er blevet så store, at han er tvunget til at udtale sig.

Læs mere: Katastrofal lav tilslutning til Socialdemokraterne

- Jeg har noteret, at det ikke er nogen option ikke at sige noget, for lige pludselig så opstår der de spekulationer i offentligheden, siger han til Børsen.

Han advarer samtidig mod at genoplive 90-ernes fløjkrige i partiet.

- Hvis man lige pludselig har tænkt sig at genoplive den kultur, hvor socialdemokrater rendte rundt og talte dårligt om socialdemokrater, så ville det være stik imod alt, hvad jeg har siddet og arbejdet for, mens jeg har siddet i ledelsen.

- Derfor bliver det ikke med min gode vilje, at man kommer til at udskifte noget. Og hvis min gode vilje ikke er til stede, så bliver det meget, meget vanskeligt, siger Henrik Sass Larsen til Børsen.

BNB

Læs mere: Helle Thorning tavs om Sass' rockersag

Tophistorier Gå til forsiden