Sass: Kup-rygter er gået i selvsving | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Sass: Kup-rygter er gået i selvsving

Spekulationerne om, at Socialdemokraterne ønsker sig en ny formand, er formentlig ikke til at stoppe, siger partiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen.

Merian Garde Gräs, Berlingske Nyhedsbureau
Socialdemokratiernes Henrik Sass Larsen siger, at bliver svært at stoppe kuprygter, selv om han har slået fast, at Helle Thorning-Schmidt ikke er truet på posten som formand. Foto: Keld Navntoft

Inden for de seneste fire uger har Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen (S) fået »50 forskellige henvendelser« fra journalister, der har bedt om hans holdning til spekulationerne om, at der lægges interne kupplaner mod statsminister og partiformand Helle Thorning-Schmidt (S).

Det fortæller Henrik Sass Larsen til Berlingske nyhedsbureau.

- Det går i selvsving. Og det, at jeg ikke siger noget, gør, at jeg bliver inddraget i alle mulige spekulationer om, at man vil udskifte formanden. Og nu bruger jeg simpelthen lejligheden til at sige: Det er ikke nogen mulighed, både fordi det ikke er ønskeligt, og fordi det på ingen måde løser problemerne, siger gruppeformanden, der fredag er på forsiden af Børsen med sin blanke afvisning af kupplanerne.

Læs mere: Kommentator: Sass puster til ilden

Tror du, at spekulationerne stopper med din udmelding nu?

- Sikkert ikke. Men det gør det i hvert fald for mit vedkommende, siger han.

Flere politiske kommentatorer undrer sig over, hvorfor Sass først afviser spekulationerne nu - og altså ikke for to uger siden, da rygterne for alvor svirrede om dronningemord efter en artikel i Weekendavisen. Her udtrykte flere højtstående, unavngivne socialdemokrater utilfredshed med Thornings lederskab.

- I sidste uge var der en forside på en af morgenaviserne, hvor jeg blev inddraget i diskussionen, om der var planer om at udskifte Thorning-Schmidt. I dag er der en meningsmåling, hvor man spørger befolkningen om det, så det kommer jo hele tiden. Der opstår spekulationer hele tiden, siger Henrik Sass Larsen.

Allerede før jul begyndte der at blive spekuleret i socialdemokratisk formandsopgør. Det skete efter, at finansminister Bjarne Corydon (S) i et interview til TV 2 blev spurgt til sine ambitioner om at blive partiformand. Her svarede han, at man »ikke skråt kan afvise eller give garantier for noget som helst.«

Læs mere: Sass afviser kupplaner mod Thorning

Tophistorier Gå til forsiden