Schlüter klar med alternativ løsning på børnechecken | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Schlüter klar med alternativ løsning på børnechecken

Den tidligere statsminister var tilbage på Christiansborg for en dag og klar med et indspark til debatten om børnechecken.

Michael Ørtz Christiansen, Berlingske Nyhedsbureau
Arkivfoto. Poul Schlüter er for en enkelt dag vendt tilbage til Christiansborg for at blive fejret på sin 85 års fødselsdag, hvor han ikke kan lade være med at give sit besyv med om den omdiskuterede børnecheck. Her ses sammen med Folketingets formand, Mogens Lykketoft, ved et arrangement sidste år. Foto: Torkil Adsersen

Der er fuld opbakning fra den tidligere statsminister Poul Schlüter til det beslutningsforslag, som de Konservative har med i folketingssalen torsdag.

Regeringen skal følge det optjeningsprincip omkring udbetalingen af børnechecken, som VK-regeringen indførte i 2010.

Læs mere: Schlüter revser »rædselsfuld« retorik på Borgen

»Det, synes jeg, er meget fornuftigt, det, håber jeg, bliver vedtaget,« sagde Poul Schlüter, da han i anledning af sin 85 års fødselsdag torsdag formiddag var gæst ved de Konservatives gruppemøde.

Den tidligere statsminister erkender, at det kan blive svært at få EU med på et optjeningsprincip og smider et nyt forslag på bordet.

Billedgalleri: Poul Schlüter fejrer 85-års fødselsdag

Læs mere: Sensationelt god

»Jeg synes personligt, man skulle vedtage et helt andet forslag. Man kunne gøre det, at man nedsatte børnetilskuddet, og så nedsatte man det gebyr, der betales i børnehaverne tilsvarende. Det vil være udmærket for danskerne, og det vil også løse problemet i forhold til udlændinge,« sagde Poul Schlüter.

De Konservatives beslutningsforslag skal igennem 1. behandling i folketingssalen torsdag eftermiddag.

Tophistorier Gå til forsiden