SF klar til opgør med lærerne | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

SF klar til opgør med lærerne

SF-formand Annette Vilhelmsen står på mål for regeringens plan om, at landets skoleelever skal have en længere skoledag, og at lærerne skal undervise mere. Udspil til en ny folkeskolereform præsenteres tirsdag.

Foto: Torkil Adsersen

Når regeringen på tirsdag præsenterer sin omfattende reform af den danske folkeskole bliver det med fuld opbakning fra SF-formand Annette Vilhelmsen.
Regeringens folkeskolereform lægger op til, at eleverne skal undervises langt mere end tidligere og kræver et opgør med lærernes arbejdstid.

Annette Vilhelmsen er selv uddannet lærer fra Den Fri Læreruddannelse og har tidligere fortalt, at hun mener, der er for meget mistillid til lærerne, og at hun ikke er tilhænger af karakterer og kanonlister. Men den kommende reform får Vilhelmsens fulde støtte, da den skal sikre, at flere unge tager en ungdomsuddannelse, siger hun.

- Det er en god plan, og jeg bakker op om den. Jeg synes, det er rigtig godt at få taget et ordentligt initiativ til at få gjort de unge klar til ungdomsuddannelserne. Der er 20 procent, der ikke får en ungdomsuddannelse, fordi de ikke kan læse, skrive og regne i dag, siger Annette Vilhelmsen og tilføjer:

- Men hele fremlæggelsen kommer på tirsdag.

Læs mere: Regeringen vil give børn fuld arbejdsuge i skolen

Ifølge Berlingskes oplysninger vil regeringens folkeskoleudspil lægge op til, at elever i 7. til 9. klasse skal undervises 37 timer om ugen, børn i 4. til 6. klasse kan se frem til en 35 timers undervisningsuge, mens de mindste elever i 0. til 3. klasse skal gå i skole i mindst 30 timer.

Samtidig skal pædagoger i langt højere grad integreres i nogle af de praktiske fag.

Læs mere: Kommunerne parate til lockout af lærerne

Tophistorier Gå til forsiden