SF-næstformand vender ny ledelse ryggen | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

SF-næstformand vender ny ledelse ryggen

Mattias Tesfaye opgiver næstformandsposten i SF på grund af uenighed med den nye ledelse. Formand Annette Vilhelmsen siger, at hun har respekt for beslutningen.

Søren Ploug Lilmoes, Berlingske Nyhedsbureau

Mattias Tesfaye støttede sundhedsminister Astrid Krag, da hun dystede mod Annette Vilhelmsen om SF-formandsposten. Knap to måneder efter Vilhelmsens jordskredssejr forlader Mattias Tesfaye nu næstformandsposten, som han vandt efter en dramatisk valgkamp i foråret. Valget af Tesfaye dengang sendte Meta Fuglsang, en af de hidtidige SF-næstformænd, ud i kulden.

Læs mere: Tesfaye tabte med Krag

- Den politik, som Annette Vilhelmsen blev valgt på og har klart mandat til at gennemføre, er jeg simpelthen ikke enig i. Som næstformand skal man være formandens højre hånd. Jeg laver ikke andet end at bokse rundt i organisationen og kæmpe for den linje, der er vedtaget, men det kan jeg ikke, hvis jeg ikke selv kan stå inde for det, siger Mattias Tesfaye til dagbladet Politiken.

Mattias Tesfaye vil fortsat være medlem af SF, men han trækker sig fra partiets landsledelse og nedlægger samtidig sit folketingskandidatur.

SF-formand Annette Vilhelmsen respekterer Mattias Tesfayes beslutning:

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Mathias Tesfaye har været tæt knyttet til dele af den tidligere ledelse. Jeg har lagt til grund, at Mattias ville fortsætte som næstformand, som han sagde på konventet i oktober, men jeg har respekt for, at Mathias selv har besluttet at trække sig som næstformand for SF, skriver hun i en kommentar til Politiken.

SF har to næstformænd. Den anden er Mette Touborg, borgmester i Lejre Kommune.

Tophistorier Gå til forsiden