SF-profiler »kede af« kovending om købesex | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

SF-profiler »kede af« kovending om købesex

SFs europaparlamentariker Emilie Turunen og SFU-formand Gry Möger Poulsen ærgrer sig over, at regeringen dropper at indføre et forbud mod købesex.

Johan Blem Larsen, Berlingske Nyhedsbureau
SFs europaparlamentariker Emilie Turunen (tv.) og SFU-formand Gry Möger Poulsen ærgrer sig over, at regeringen dropper at indføre et forbud mod købesex.

Det er en skam, at regeringen ikke længere mener, at et forbud mod købesex er den rigtige måde at bekæmpe problemer med prostitution. Sådan lyder det i et debatindlæg fra europaparlamentariker Emilie Turunen (SF) og SFU-formand Gry Möger Poulsen.

- Det er vi kede af. Ikke fordi vi er snerpede eller nypuritanere. Men fordi det handler om et grundlæggende og principielt spørgsmål: Skal man kunne købe sig til brugsretten over et andet menneskes krop? Nej. Det synes vi ikke, man skal, skriver de to SFere på politiken.dk.

- Ligesom der lovgives mod at arbejde med asbest, fordi det er skadeligt, skal der lovgives mod at købe sex, fordi konsekvenserne for den prostituerede er ødelæggende, lyder det.

Læs mere: Justitsminister: Købesex er et socialt problem

Regeringen har med justitsminister Morten Bødskov (S) i spidsen onsdag officielt valgt at droppe at indføre et forbud mod købesex.

et sker efter en 900 sider lang betænkning fra Straffelovrådet, hvis undersøgelse viser, »at et forbud mod købesex ikke kan forventes at føre til et fald i prostitutionen eller i udnyttelsen af prostituerede, men tværtimod må forventes at have negative konsekvenser for de prostituerede«.

Gry Möger Poulsen og Emilie Turunen peger på, at man i Sverige har kriminaliseret købere af sex, og loven har ifølge de to SFere »betydet færre sexkøbere, givet prostituerede mere magt over deres situation og gjort det lettere at gribe ind overfor menneskehandel«.

Læs mere: Ekspert kritiserer kovending om købesex

- En kriminalisering er et principielt valg og et redskab, der kan hjælpe de mange, der i dag er fanget i prostitution eller menneskehandel, skriver de.

Tidligere har udenrigsminister Villy Søvndal (SF) blandt flere andre ministre argumenteret for at indføre et forbud mod købesex.

Tophistorier Gå til forsiden