SF varsler kursskifte

En ministerrokade skal være med til at skærpe partiets velfærdsprofil.

SF skal have en stærkere profil på velfærd, uddannelse og miljø, mener partileder Annette Vilhelmsen. Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

SF-formand Annette Vilhelmsen vil styrke partiets profil på områder som velfærd, socialpolitik, uddannelse og miljø, der taler til den klassiske SF-vælger. Det skal ske som led i en ny strategi, der skal danne grundlag for en korrektion af partiets politiske kurs i de kommende år.

»Som jeg ser det, skal vi være stærkere og mere præcise på velfærdsområdet. Jeg tænker blandt andet på den borgernære sundhed, daginstitutionsområdet og folkeskolen,« siger Annette Vilhelmsen.

Med sin udmelding lægger Vilhelmsen op til et kursskifte i forhold til tidligere skatteminister Thor Möger Pedersens profilering af SF som et parti med et mere snævert fokus på hårdtarbejdende lønmodtagere. I fremtiden skal profilen bredes ud, og af samme grund er der et ønske i SF-toppen om at få byttet rundt på ministerposterne i regeringen inden næste valg, erfarer Berlingske. Et stærkt ministerium på velfærdsområdet står højt på ønskelisten i SF, hvis statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) åbner op for en ministerrokade.

Vilhelmsen afviser selv at kommentere på det konkrete indhold af en ministerrokade.

»Det er jo ganske hypotetisk. Jeg kan ikke sige noget om ministerier eller ressort, eller hvor vi kommer hen efter en rokade,« siger Annette Vilhelmsen.

Hun vil hverken be- eller afkræfte, om Villy Søvndal risikerer at måtte forlade Udenrigsministeriet ved en rokade.

»Jeg synes, Villy er en dygtig udenrigsminister,« konstaterer hun.

Den nye SF-ledelse ser et potentiale i at udskifte enkelte af SFs økonomiske ministerposter inden for erhverv, skat og handel, som ikke taler til de klassiske SF-vælgere. Men valgforsker og lektor ved Aarhus Universitet Rune Stubager advarer SF mod at forvente stigende vælgertilgang med strategien.

»SF vender tilbage til rødderne. Men det er ikke nok at sidde i nogle velfærdsministerier, når der alligevel ikke er penge til en ny venstreorienteret dagsorden. Jeg mener, der var mere perspektiv i Villy Søvndals strategi om at appellere til den svagere stillede arbejderklasse, der cykler hen over midten i dansk politik,« siger Rune Stubager.

Kommentarer

En heks;;

Og skolelärer, i et misundelses
Skolelärer parti. Hvilken elendighed.
Der burde lovgives mod disse
partier. For vore börns skyld. De
vildförer vore börn og vi står
hjälpelöse over for det.

Latterligt!

Danmark er ikke til rådighed for SF som et andet experimentarium. Og da slet ikke et parti som SF der lige kan holde 6% af vælgerne. Fjern det sludder.

Bozzen erklærer bramfrit, at Søvndal er en dygtig udenrigsminister; for det første er han ikke dygtig! Fordet andet er han kun kvart (skriver femogtyve procents-) minister. Måske man ved dannelsen af denne taberregering var soleklar på hans manglende kvalifikationer!

Måske man skulle aflønne ham med 25% af en rigtig udenrigsministers løn. En der f.eks. ikke går 5000 km. forkert når han skal beskrive hvor et land ligger på verdenskortet. På en rigtig arbejdsplads (uden bil og chauffør) får man fuld løn hvis man har kvalifikationerne, og bruger dem målrettet i firmaets tjeneste!!! Det sker bl.a. for mine medarbejdere.

SF er ganske enkelt et sandkasseparti, der burde fjernes

fra det politiske landkort. Jeg stemte på dem - det kommer nok ikke til at ske igen. Villy gjorde partiet regeringsdueligt ved at tilnærme sig DFs indvandringspolitik. Men både han og HTS viste sig siden ude af stand til at formulere et alternativ til VK, og det anede vælgerne vel før valget - derfor den ringe tilslutning. Nu oplever vi så, at næste geled i SF er lige så inkompetent, og at intern fnidder og magtkampe fylder mere end landets ve og vel. At AV er minister er jo direkte absurd.

Ozlem Ozlem

Ozlem Cekic som G(V)æld færds Minister

drevet af misundelse

Venstrefløjen er kun drevet af misundelse og ikke andet.

Der er intet behov for en større offentlig sektor.

Hvem er mest naiv SF eller R?

Mon fru Vilhelmsen har husket at tage de radikale i ed? De har netop præciseret overfor SF, at de ikke tilhører venstrefløjen. Har fru Vilhelmsen mon bemærket det? Tror hun for alvor, at de radikale vil lade hende profilere sit parti på bekostning af radikale synspunkter? Naiviteten trives tilsynelanden fortsat på venstrafløjen. Eller har fru Vilhelmsen afklaret dette spørgsmål med fru Vestager? I så fald er de radikale mere naive end SF.

Kan kun være enig

Jeg kan kun være enig. SF har i den grad lignet for meget Socialdemokratiet, så nogle har kaldt SF for "Socialdemokratiet De Light". Så det er vigtigt, at SF igen får kant til Socialdemokratiet og skaber sin egen profil.

Med venlig hilsen

Jesper van der Schaft, tidligere SF'er

Annette Vilhelmsen

bør først og fremmest skifte Annette Vilhelmsen ud og placere hende på bageste bænk.

Ikke for at hjælpe SF eller regeringen, men for at hjælpe Danmark.

Flere ministerpensioner

Så skal flere af vennerne forkæles med ministerpensioner :-/

Mange SFere er meget naive

Det er derfor vigtigt for SF at markere "de rigtige" synspunkter for at holde vælgerne til. SF er jo bare en gradbøjning af socialdemokraterne med flest vælgere blandt studenter, folk udenfor arbejdsmarkedet og offentligt ansatte.
MEN SF er nødt til at forholde sig til det faktum at Danmark mister industriarbejdspladser i et forrygende tempo. Desuden er Danmark et af de dårligste lande for iværksættere af ny eksportvirksomhed. Danmark ligger også lavt med patenter. Det faktum at alle har aktier og medansvar for virksomhederne igennem deres pensioner er også lidt uspiseligt for SFere. mvh jacob schønberg

Selvfølgelig skal SF fravælge de, der er i arbejde - der er så.

Hellere satse på overførselsvennerne. Pengene får vi fra de grimme, grådige, gridske,svinske,skattesnydende virksomheder, som bekæmper de ledige med alle midler - spørg bare Annette, hun ved alt og udtaler sig klart og hun har den højeste rundkredseksamen. ATP skal nedlægges, det er bare gridske aktionærer, der sparer op til de, der arbejder, desuden har de aktier og indflydelse i erhvervslivet - fy føj! ATP står nok bag det, at erhvervslivet bekæmper socialisterne - ud med dem. "Power til Carina og Robert"

6 point Jensen

Rigtig gået........
pc.

ATP nedlægges `? Hvor har du lige den fra...

ATP er det eneste sted, hvor noget der bare minder om økonomisk demokrati udfoldes. Tror næppe selv AV ville nedlægge dem...

Hån mod demokratiet og danskerne.

Det er et hån mod den i forvejen minimale demokratiske indflydelse danskerne efterhånden har, at SF kan/skal bruges sin regeringsperiode til "politiske selvudvikling og realisering".

Og nu ser SF Annette Vilhelmsen sin tid som minister, som et sted med ubegrænsede midler for "politiske selvudvikling og realisering" gennem en eller anden rundkreds pædagogisk drøm.

S SF R har i mere end halvandet år forsøgt at bygge et sandslot, der er ligeså prangende som deres "Fair Varmluft Balloner". Hver eneste gang, faktisk hver eneste uge, falder sandslottet sammen, igen og igen - godt hjulpet på vej af S SF R selv.

S SF R spiller rolette med det danske samfund for at udleve "våde politiske fantasier", der er passé i den virkelige verden. Det er prøvet før i stor-skala andre steder i Europa i mere end 50 år, det mislykkedes også. EU arbejder i samme retning mod et socialistisk ensrettet topstyret samfund, EU sidder også fast i sandkassen, flytter bare rundt, kommer ingen vegne.

For Danmark og danskernes skyld bør S SF R erkende de manglende evner, pakke sit legetøj, spand og skovl og forlade sandkassen.

S SF R fik muligheden - de misbrugte den selv.

Mere end halvandet år?

Jeg tror du skal kigge på din kalender igen. Der var valg 15. september 2011. Din kommentar er skrevet 20. januar, altså 1 år , 4 måneder og 4 dage efter valget. efter et valg er der også en overgangsperiode hvor der dannes ny regering. Regering blev dannet 3. oktober 2011, så dit "over halvandet år" er altså i realiteten 1 år og 3½ måned.

Manglende dømmekraft

Hvis vi bare får nogle andre ministerier, skal det nok gå fremad for SF, mener Annette Vilhelmsen.

Nu har "den dygtige udenrigsminister" jo været med til at vælge ministerier for SF, så mon problemet for SF ikke snarere er udygtige ministre og en politik siden valget, der er i modstrid med SF's valgløfter og valgprogram ?
Og hvad vil du gøre ved det, Annette Vilhelmsen ?

Det skal kunne betale sig at arbejde

Miljø må ikke blive en klods om benet på Danmark. Der skal være råd til velfærden. Giv derfor landbruget fair vilkår.

Hold fokus på jobskabelse og at det skal kunne betale sig at arbejde frem for passiv forsørgelse.

Besynderlig tankegang

To af tidens mest anvendte formuleringer i medierne er, at "det skal kunne betale sig at arbejde" og at "vi skal passe på ikke at fastholde folk på forsørgelse". Det svarer til at sige til en skadestuepatient "det skal kunne betale sig at være rask" og så smide ham ud uden behandling i troen på at går over. Man skal være ekstremt naiv, liberalist eller bare dybt forblændet af blå manipulation for at sidde fast i den form for tænkning. Begge formuleringer er sygelige mistænkeliggørelser af folk i reel nød på et tidspunkt, hvor arbejdsløsheden stiger og stiger, og hvor folk søger jobs i hundredvis uden at få så meget som en afvisning tilbage. Siger du sådan, siger det mere om dig selv end om de personer, du taler om.

Vil du benægte

at der er mennesker, som ikke gider gøre en indsats for at komme ud over bistandshjælpen, Peer Aagaard?

I så fald benægter du virkeligheden. Jvfr. den dovne Robert og den fattige Carina.

...

...

Forslag til udskiftninger

Hører den slags nyheder ikke hjemme i Anettes kommunale lokalsprøjte. Må jeg foreslå at Villys ministerium nedlægges, Det samme med Erhvers- og vægtministeriet. Måske skulle man udskifte Holger Danske, eller hvad han nu hedder, ham i skatteministeriet og så hende den fyldige i sundhedsministeriet, som vel snart er gravid igen.

Man kunne også starte med at udskifte HTS med Løkke. I Venstre er de da mere venstreorienterede end i de venstreorienterede partiklubber

Brillerne på plads

Hvis nu ministeren satte brillerne ned på næsen i stedet for at have dem oppe i håret, kunne hun måske se mere realistisk på opgaven.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden