SF'ere: Ledige skal også have skattelettelser | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

SF'ere: Ledige skal også have skattelettelser

En stribe lederkandidater i SF mener, at den kommende skattereform også skal gavne kontanthjælpsmodtagere.

Når skattereformen skal forhandles på plads i år, skal danskere uden for arbejdsmarkedet såsom kontanthjælpsmodtagere og studerende også nyde godt af skattelettelser.

Det kræver en stribe kandidater til SFs landsledelse, der dermed går direkte imod SF officielle linje i regeringen, der kun lover ”markante” skattelettelser til danskere på arbejde i regeringsgrundlaget. En skattereform, der ikke tilgodeser de mindst bemidlede i samfundet, er ikke SF-politik, lyder budskabet fra landsledelseskandidaterne.

- En skattereform skal tage højde for folk nederst på rangstigen. Hvis vi ikke tager højde for de laveste, kan jeg ærlig talt ikke se SFs profil, siger Serdal Benli, kandidat til SFs landsledelse og medlem af Gladsaxe byråd.

Læs mere: Analyse: Skattereform bliver et slagsmål om regningen

Skattereform for de laveste indtægter

Ida Damborg, stedfortræder for Karina Lorentzen i Folketinget, mener også, at kontanthjælpsmodtageren skal have gavn af den kommende skattereform.

- Skattereformen skal være for de danskere med de laveste indtægter overhovedet. Det gælder selvsagt også de danskere, der er uden for arbejdsmarkedet, siger hun.

Læs mere: En skattereform til dem der trækker læsset

Serdal Benli og Ida Damborg er to blandt fem kandidater til landsledelsen, som Berlingske har talt med, som ønsker, at skattereformen også skal gavne danskerne uden arbejde. Fem andre er imod, mens fire ikke ønskede at svare.

Den sociale balance er vigtigst

Poul Overlund-Sørensen, medlem af SFs landsledelse, støtter op om en skattereform, der ikke tilgodeser kontanthjælpsmodtageren, men kun hvis finansieringen af skattelettelser til dem på arbejde sker social afbalanceret.

- Hvis finansieringen af skattelettelser for de lavestlønnede sker gennem en fornuftig social balance, for eksempel gennem beskatning af arbejdsfrie kapitalindkomster, så er det ikke afgørende, om dem uden for arbejdsmarkedet får en skattelettelse. Men hvis dem uden for arbejdsmarkedet skal finansiere en vigtig del af lønmodtagerens skattelettelse gennem for eksempel højere forbrugsafgifter, så er det dybt problematisk, siger han.

Billedserie:

Billedgalleri: Hovedpersonerne i SFs opgør om næstformandsposten

Tophistorier Gå til forsiden

 
Nyheder |

Elbæk: »USAs Demokrater vil lære af Alternativet«