SF'ere: Ledige skal også have skattelettelser

En stribe lederkandidater i SF mener, at den kommende skattereform også skal gavne kontanthjælpsmodtagere.

Når skattereformen skal forhandles på plads i år, skal danskere uden for arbejdsmarkedet såsom kontanthjælpsmodtagere og studerende også nyde godt af skattelettelser.

Det kræver en stribe kandidater til SFs landsledelse, der dermed går direkte imod SF officielle linje i regeringen, der kun lover ”markante” skattelettelser til danskere på arbejde i regeringsgrundlaget. En skattereform, der ikke tilgodeser de mindst bemidlede i samfundet, er ikke SF-politik, lyder budskabet fra landsledelseskandidaterne.

- En skattereform skal tage højde for folk nederst på rangstigen. Hvis vi ikke tager højde for de laveste, kan jeg ærlig talt ikke se SFs profil, siger Serdal Benli, kandidat til SFs landsledelse og medlem af Gladsaxe byråd.

Læs mere: Analyse: Skattereform bliver et slagsmål om regningen

Skattereform for de laveste indtægter

Ida Damborg, stedfortræder for Karina Lorentzen i Folketinget, mener også, at kontanthjælpsmodtageren skal have gavn af den kommende skattereform.

- Skattereformen skal være for de danskere med de laveste indtægter overhovedet. Det gælder selvsagt også de danskere, der er uden for arbejdsmarkedet, siger hun.

Læs mere: En skattereform til dem der trækker læsset

Serdal Benli og Ida Damborg er to blandt fem kandidater til landsledelsen, som Berlingske har talt med, som ønsker, at skattereformen også skal gavne danskerne uden arbejde. Fem andre er imod, mens fire ikke ønskede at svare.

Den sociale balance er vigtigst

Poul Overlund-Sørensen, medlem af SFs landsledelse, støtter op om en skattereform, der ikke tilgodeser kontanthjælpsmodtageren, men kun hvis finansieringen af skattelettelser til dem på arbejde sker social afbalanceret.

- Hvis finansieringen af skattelettelser for de lavestlønnede sker gennem en fornuftig social balance, for eksempel gennem beskatning af arbejdsfrie kapitalindkomster, så er det ikke afgørende, om dem uden for arbejdsmarkedet får en skattelettelse. Men hvis dem uden for arbejdsmarkedet skal finansiere en vigtig del af lønmodtagerens skattelettelse gennem for eksempel højere forbrugsafgifter, så er det dybt problematisk, siger han.

Billedserie:

Billedgalleri: Hovedpersonerne i SFs opgør om næstformandsposten

Kommentarer

Hvad koster det!

Det springende punkt er vel egentlig, hvor lidt man mener det er muligt at leve et almindeligt, rimeligt liv for i en demokratisk oplyst nation! Det er ikke overførselsindkomsterne som er for høje. Det er de lave lønninger som er for lave. For selv om de uden et arbejde, som udgangspunkt ikke skal mistænkeliggøres, det er uomtvisteligt at der ikke er nok arbejdspladser, så skal der være forskel på de laveste lønninger og overførselsindkomsterne. Ellers vil de mennesker med de mest nedslidende, trælse og skidt betalte jobs føle sig som idioter! Der er masser af steder hvor store omkostninger kan skæres væk. Både i den offentlige sektor, og i den private sektor, findes et tykt fedtlag af DJØFére og konsulenter. Mantraet på parnasset er desværre for tiden, at det at være højtuddannet er altafgørende. Hvis man bare ser på nogle af kommentarene her, er de præget af den opfattelse, at man har ret til et bedre liv, og er vigtigere for samfundet, alene fordi man er akademiker. Vi husker på at alle disse akademikere har fået finansieret deres uddannelser bl.a. af lavtlønnede arbejdere, som sjældent har de store fradragsmuligheder, og som faktisk bare har betalt deres skat af den ringe betaling de har modtaget for at lade sig nedslide(i mange tilfælde).
Der er en udbredt tendens hos højtlønnede/højtuddannede til at overvurdere egen betydning. Det er ikke så mærkeligt, for de får hele tide at vide hvor vigtige de er. Det siger deres egen klasse som sidder på magten(uanset regeringsfarve).
Der er et problem i det Danske samfund med en selvpromoverende højere middelklasse(man saver ikke den gren af som man selv sidder på). Se på den suppedas vi sidder i, i den vestlige verden. Den krise som har ødelagt så meget for så mange. Den krise er skabt af det samme ekspertvælde, som i dag tror de kan redde det hele!
Jeg har mere ondt i r.... over højtlønnede konsulenter, som analyserer, alt mellem himmel og jord, og som producerer konsulentrapporter, som ofte er uanvendelige, end jeg har af en kontanthjælpsmodtager, som modtager 12.000 kr/md. før skat.
Hvorfor lægge kontanthjælpsmodtagerne/dagpengemodtagerne for had? Hvis man tilbyder dem et overenskomstmæssigt aflønnet job, med en arbejdstagers almindelige rettigheder(ferie osv.) og de siger nej - så kan man lukke kassen! Helt fint. Men så længe der ikke er arbejdspladser til dem, bør man vel behandle dem, som man selv ville ønske at blive behandlet, hvis man var i deres situation. Og, det er de færreste af os, som kan være sikre på at vi ikke selv kan havne i arbejdsløshed, eller blive ramt af sygdom.

Sæføli ska di-da-det.

Det må være klokkeklart for enhver"landsbytozze" at alle skal have skattelettelser i den nye reform. Det manglede da bare! At så grundtanken og formålet tabes maximalt er uden betydning. Der er ingen rød grund til at komme ud af den økonomiske problematik, -så kør bare på. FÆHOVEDER.

Det matcher helt billedet af Villy og hans mormor øverst i indlægget.

Hvorfor skal dem der yder altid gøres til grin af SF?

SF's seneste forslag er for mig et slag i ansigtet på alle der yder deres på arbejdsmarkedet. At folk på overførselsindkomst skal sidestilles med dem der arbejder er fuldstændigt latterligt, der er jo i forvejen ingen økonomiske goder for de lavtlønnede ved at tage et arbejde set ift. størrelsen af overførselsindkomsterne i dag.
Hvis man vil have en væsentligt mindre skat så det kan betale sig at arbejde, en konkurrenceevne der dur samt et opgør med velfærdssamfundet som det ser ud i dag, er man nødsaget til at stemme Liberal Alliance.

Når de nu er i gang...

Det er da komplet hul i hovedet, når man på den ene side vil sikre, at færre er på kontanthjælp, ie få flere aktiveret og derefter på den anden side åbne ny front ved at stimulere fastholdelse i kontanthjælpssumpen via skattelettelser. Sådan er det, når latterligt naive tosser i SF ikke bruger de få hjerneceller de har på en konstruktiv måde. Men de er jo ikke forpligtet ud over deres evner....

Hvor trist

at der ikke er fokus på dem der arbejder og det at skabe private arbejdspladser. Hvad vil det gavne at øge overførselsindkomsten via skattelettelser, når fundamentet for os alle - flere private arbejdspladser - er ved at smuldre væk pga for høje omkostninger, lavt privatforbug og lav vækst i produktiviteten.

Understøttelse

Understøttelse burde udbetales netto, så modtagerne ikke lever i den misforståelse, at de betaler skat.

vi kan tale om skatte letteler til dem på understøttelse

når de ofre 8 timer om dage af deres liv på at tjene penge til staten. Ikke et sekundt før..

Det er for behageligt at være på understøttelse med de nuværende regler.. Understøttelsen burde være for overlevelse, ikke for at hygge sig i 40år på understøttelse, og derefter få den samme pension som den der slidt sig selv op ved 40-60års hård arbejde for at betale for den som har hygget sig på forsøgelse hele livet..

Først bliver man straffet for at arbjede, og finansiere samfundet (via vanvittige skatter), derefter bliver man igen straffet, ved at man ikke får så meget som en krone mere end dem der har hygget og nasset sig igennem livet.. det forekommer mig at man ønsker at dobbelt straffe folk som formaster sig til ikke at nasse på samfundet.

Jeg kan ydermere medele

At på trods af at havde arbjedet 15 år i Danmark, med selvstændig virksomhed og lønmodtager arbjede, med op i mod 80 timers arbejde om ugen, fik jeg afslag på at få dagpenge da jeg for første gang i mit liv blev ledig (krisen tog alle mine indtægter fra mig og jeg måtte lukke min virksomhed)..

På trods af 15 års medlemskab af en A-kasse, og de mange penge det har kostet mig.

Så velfærden er kun for folk der aldrig har gjordt dagens gerning.

Hvad så med job med løntilskud

Hvordan skal man så beskattes, når man er i job med løntilskud? Man arbejder 37 timer om ugen, men betragtes stadig som værende fuldt ledig!!

Og hvad, hvis man arbejder som vikar eller i sæsonrelaterede jobs (hvilket også omfatter håndværkere)? Skal de så køre med to skattekort, alt efter om man er i arbejde eller ledig??

Det eneste, en sådan skattedifferentiering vil medføre, er en masse ekstra administrativt bøvl - men selvfølgelig en masse flere djøf-ansatte!!! :o((

SF fortsætter med at ignorere de handicappede?

SF vil endnu en gang give skattelettelser her og der og alle vegne, men de vil bare ikke give noget til de handicappede. Til gengæld skal de handicappede have straffen med fleksjobreformen. Det ligner efterhånden et "korstog" fra SF?

Hør nu her.. !

Tænker man da overhovedet ikke på det arbejdende folk som primær bredere gruppe i SF. Hvad skal kirugen/lægen som redder menneskeliv og bl.a. de mindre mange selvstændige som arbejder over 40 timer om ugen og samtidig skaber jobmuligheder for danskerne, ingeniøren o.m.a. lidt mere veluddannede sige til det åndsvage udspil som der er omtalt her. Hvorfor skal fattig Carina tilgodeses med skattelettelser ?.

Et godt tegn på....

... at partiet bliver mere og mere splittet og truer med at gå i opløsning. Samtidig bakker Enhedslisten ud med hensyn til at støtte regeringen. Man får sgu næsten helt ondt af Thorning og Vestager........ naaaaah nej. :O) Herligt!

Social retfærdighed

Når vi nu skal have social retfærdighed, så synes jeg at kontanthjælpsmodtagere, arbejdsløse, førtidspensionister, pensionister mv. også skal have et fradrag for arbejdstøj og transport til job. Deres tøj bliver jo også beskidt og de har transportudgifter hver gang de er ude at søge arbejde.

What ???

Skal fattig-Karina nu til at have skattelettelser ??
Andre arbejder hårdt for at slæbe penge hjem til hende.
Fattig Karina burde yde sit med 4 - 8 timers arbejde hver uge (gratis) for samfundet for alt det, hun får. Der er masser af arbejde, som ligger og venter, arbejde, som aldrig bliver gjort. Hun kan f. eks. starte med at vaske legetøj af i børnehaven/vuggestuen, så fortravlede forældre ikke skal spendere arbejdslørdage med rengøring i institutionen. Forældrene og pædagogerne er trætte nok i forvejen og ungerne hele tiden syge, fordi de smittes i institutionen. Jeg kunne komme med alen lange lister over alt det arbejde, som skulle laves. Støv og snavs i skoler og astmatikere, som ikke kan trække vejret .....

Højere overførselsindkomster

Men for hulen da....skattelettelser på overførselsindkomster svarer jo fuldstændigt til at sætte overførselsindkomsterne op. Det er jo blot en begrebsmæssig teknikalitet. Det ville da være sympatisk hvis der bare var penge nok....men det er der altså ikke....

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden