Skatteminister afviser kritik af narkobekæmpelse | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Skatteminister afviser kritik af narkobekæmpelse

Regeringen gør alt, hvad den kan, for at bekæmpe den ulovlige indsmugling af narkotika i Danmark, lyder det fra skatteminister Holger K. Nielsen, der dermed afviser kritikken fra tolderne.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau
SF's skatteminister Holger K. Nielsen. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) afviser, at regeringen ikke gør nok for at bekæmpe indsmugling af ulovlige stoffer i Danmark.

- Vi skal gøre og gør i dag alt, hvad vi kan for at begrænse den ulovlige indsmugling af narkotika til Danmark. Derfor kan jeg heller ikke genkende told- og skatteformandens udlægning, når han kritiserer regeringen for at mangle fokus på narkotikabekæmpelse, udtaler skatteminister Holger K. Nielsen i en pressemeddelelse.

Ifølge Jørn Rise, der er formand for Dansk Told- og Skatteforbund, bør politikerne ellers skrue op for ambitionerne.

- Politikerne bør finde ud af, hvad de vil med narkotikaområdet. Vil de have, at Danmark skal være et narkofrit land? Vil de tillade, at børnene kan få tilbudt narko og hash ved skolegården? Det er den ultimative drøftelse, de er nødt til at tage. Politikerne må bide til bollen, siger Jørn Rise til Berlingske Nyhedsbureau.

Læs mere: Danmark er Nordens hashcentral

Men den nuværende regering har allerede lavet flere tiltag, der skal forhindre indsmugling af narko. Blandt andet har Skat professionaliseret den operationelle indsats samtidig med, at kontrollen af narkotikaindsmugling i dag ved hjælp af risikoanalyser er mere intelligent.

- Regeringen har et mål om en effektiv, fleksibel og mobil toldkontrol, som er baseret på efterretninger og samarbejde med både nationale og internationale myndigheder. Både Skat og jeg har fokus på at forbedre indsatsen, hvilket ledelsen også løbende arbejder med. Viser det sig, at vi kan gøre noget endnu bedre, vil vi selvfølgelig ændre strategien, så vi får mest muligt ud af indsatsen. Men jeg har stor tiltro til, at medarbejderne og ledelsen i Skat har succes med den måde, de griber indsatsen an på, siger Holger K. Nielsen.

Læs mere: Norsk politi tippede om hashsmugling fra Aalbæk

Søndag aften beslaglagde politiet 250 kilo hash under en aktion ved Aalbæk Havn i Nordjylland. I forbindelse med aktionen blev en formodet smugler dræbt af skud, mens en betjent blev såret.

Tophistorier Gå til forsiden

 
Nyheder |

Elbæk: »USAs Demokrater vil lære af Alternativet«