Skole: Elbæk-sag er ude af proportioner | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Skole: Elbæk-sag er ude af proportioner

Diskussionen om kulturminister Uffe Elbæks (R) sag om overforbrug og nepotisme er direkte »tåbelig«, mener forstanderen for AFUK-skolen.

Christian Nørgaard Larsen, Berlingske Nyhedsbureau

Diskussionen om kulturminister Uffe Elbæk, der beskyldes for mulig nepotisme, er blæst helt ud af proportioner, mener forstanderen for Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), Annesophie Bergmann Steen.

Arrangementer til en samlet værdi af mere end 180.000 kroner har sendt Elbæk ud i et mindre stormvejr. Efter et hasteindkaldt møde lørdag eftermiddag har Enhedslisten valgt, at Elbæk på et kommende samråd skal forklare, hvorfor han har afholdt arrangementerne på AFUK, hvor hans mand er ansat, og hvor han selv tidligere har siddet i bestyrelsen.

- Nu dykker de ned i tingene - og så vil det jo vise sig selv, at det her er en fuldstændig tåbelig diskussion, siger Annesophie Bergmann Steen lørdag aften til TV 2 Nyhederne.

- Vi har været glade for alle de kunder, som vi har haft herude, tilføjer hun.

Tidligere har ministeren fået kritik for, at AFUK som det eneste nye initiativ på kulturområdet fik en bevilling på seks millioner kroner.

I den nye sag har Elbæk holdt fem arrangementer på AFUK, og ved flere lejligheder er der ud over udgifter til lokaler, vin og mad brugt penge på underholdning.

Elbæk har sagt, at han er ked af, at der nu rejses tvivl om hans bevæggrund for at inddrage AFUK i arrangementerne, der bestod af en middag for medlemmerne af Folketingets Kulturudvalg, to arrangementer i forbindelse med Danmarks EU-formandskab og to debatarrangementer.

Tophistorier Gå til forsiden

 
Nyheder |

Elbæk: »USAs Demokrater vil lære af Alternativet«