Skuffende regering giver Venstre medvind

Det er først og fremmest regeringens fejltrin, der giver Venstre massiv medvind i meningsmålingerne. Venstres politik, spiller en mindre rolle, viser ny måling.

Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau Pia Glud Munksgaard, Berlingske Nyhedsbureau
Ellen Trane Nørby Foto: Martin Sylvest Andersen

Det er skuffelsen over den røde regering og ikke så meget Venstres politik, der i øjeblikket giver det blå parti massiv opbakning blandt danskerne. Det viser en Gallup-måling foretaget for Berlingske Nyhedsbureau.

Her peger 56 procent af vælgerne på, at den store opbakning til Venstre skyldes, at den røde regering har skuffet. Kun 11 procent af vælgerne mener, at fremgangen skyldes, at Venstre politik er den bedste.

Målingen viser, at Venstres popularitet i højere grad skyldes et fravalg, siger Sigge Winther Nielsen, der forsker i parti- og vælgeradfærd, på Københavns Universitet.

- Det er en temmelig markant blåstempling af den analyse, der hedder, at det er et fravalg af Socialdemokraterne og ikke et tilvalg af Venstre, siger Sigge Winther Nielsen. Han peger på, at Venstres strategi med særligt at lade Venstreformand Lars Løkke Rasmussen spille en mindre rolle i medierne, virker.

- God strategi er usynlig strategi, så sålænge det ikke bliver opdaget og bundfælder sig i folkedybet, at Venstre har denne her strategi, så tror jeg sagtens, det kan fortsætte, siger Sigge Winther Nielsen, der dog ikke tror på, at Venstre kan »gemme sig i busken« i meget mere end et år endnu.

- Vi så det op mod sidste valg, hvor S-SF blev presset til at blive mere og mere konkrete, og det, tror jeg også, vil ske med Venstre, siger han. Hos Venstre afviser man dog, at man skulle gemme sig bag busken.

- Jeg synes bestemt ikke, vi er tilbageholdende. Vi har taget ansvar for de reformer, der er blevet lavet efter valget, siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, der også peger på, at Venstre har fremlagt et udspil til en kontanthjælpsreform.

- Den der spinkultur, hvor særligt Socialdemokraterne og SF gør alt, hvad de kan, for at sige, at Venstre ligger i en hængekøje, svarer ikke til det, der sker på Christiansborg. Men når det står i størstedelen af overskrifterne, påvirker det også billedet, siger hun.

Ellen Trane Nørby er dog ikke i tvivl om, at den nuværende regeringen har skuffet rigtig mange.

- Der er ingen tvivl om, at regering har skuffet rigtig mange danskere. Alt det, den lovede før valget, er ikke blevet til noget, og alt det, Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal gik til valg på ikke skulle blive til noget - dagpengereformen, efterlønsreformen, er blevet til noget, siger Trane Nørby.

V-ordføreren er ikke bekymret for, at kun 11 procent mener, at Venstres popularitet skyldes, at Venstre har den bedste politik.

- Vi fik et rigtig godt valg, hvor vi gik frem for første gang siden 2001, og hvis 11 procent siger, vi har den bedste politik, understreger det bare, at der er rigtig mange, der bakker op om den politik, vi fører i Venstre, der handler om at sikre arbejdspladser i Danmark, siger Ellen Trane Nørby.

Venstre holder landsmøde i Herning i weekenden.

Kommentarer

Naturligvis vil platugler..........

køre i rillen: I de 10 år bla - bla - bla!!!!!!!!

Sagen er, at dansken (mindst hver tredie) har tillid til at Venstre har kapaciteterne til at REGERE Danmark; i modsætning til det rod og makværk der finder sted p.t. i Ungdomshuset!

De store linier

Venstre skal - som det fremgik af min kommentar "Medens ideologerne skændes" i avisen sidste søndag - bruge sin energi på at fastholde de nye.
Henvisninger til diverse forlig er i den sammenhæng ligegyldigt. Det handler om de store linier - grundfortællingen - og det kan Ellen Trane åbenbart ikke. Og hun kan slet ikke bekende fortidens åbenlyse svigt.

Kickstart, kvindestart, fatamogana. Halleluja.

Vi behøver jo overhovedet ingen hukommelse, vi ser jo hver dag hvor effektiv KICKSTARTEN virker.( det var ironisk)

Men vores fremtid ligger ikke i makroøkonomiske foranstaltninger, men derimod i de mikroøkonomiske dvs. vores håndtering og forbedringer af "detailen".

Det har de private virksomheder været tvunget til at erkende hvis de vil overleve, men det har samfundets øvrige strukturer været meget langsommere til at erkende.

Uforståeligt.

I de 10 år Venstre havde statsministerposten, drattede Danmarks konkurrencekraft mod bunden af Europa.

Da Løkke forlod statsministerposten, var det med et gigantisk hul i statskassen, som den nye regering skal lukke.

Det er derfor uforståeligt, at borgernes hukommelse er så kort, som meningsmålinger viser.

Politikere verden over

overlever altid takket være vælgernes kollektive korttidshukommelse. Kvinden, der kan se ud gennem de sorte huller og helt ud til universets hjørner. Men indrømme at der blev outsourcet 200.000 jobs under Blå Stues regime, det vil hun ikke.

Ryd op i verdens dyreste off. sektor!

Medens de gamle Sovjetlande og Kina også har fundet ud af at de er nødt til at konkurrere på kommercielle og internationale vilkår hvis de skal forbedre deres landes velfærd så går den røde løftebrudsregering herhjemme tværtimod i retning mod mere DDR med planøkonomi og flere afgifter og regler så de alt for mange offentligt ansatte komissærer kan rende rundt og kontrollere hinanden og om en tilfældig husejer nu formaster sig til at lave et redskabsur i sin have med hjælp af nogle venner! De produktive er nu i mindretal herhjemme medens de alt for mange på overførselsindkomster + andre med snablerne i de offentlige kasser er i flertal - i landet med verdens dyreste offentlige sektor og verdens højeste skattetryk! Bl.a. Sverige har indset at denne kurs er vejen mod direkte fattigdom og græske tilstande og har formået at omstille sig med succes medens vi fortsætter mod græske tilstande og bruger langt flere penge en d vi har og undlader at komme med de rigtige rammebetingelser for virksomhederne og folk så konkurrenceevnen og forbruget igen forbedres så der skabes reelle jobs! SAS og andre offentlige selskaber er jo skrækeksempler på hvordan man ikke kan drives - hvis man skal overleve på sigt! Der er kun en vej ud af krisen og det er at slanke verdens dyreste offentlige sektor og sænke skattetrykket så lønningerne kan holdes i ro og så skal man have gang i de titusindvis af bistandsklienter, hvoraf de fhv. fleste er indvandrere, som i alt for mange år har kunnet ligge på sofaen og som dovne Robert sige nej til tilbudte jobs uden at det har haft konsekvenser for dem! Det er jo også vanvittigt at et lille land som Danmark har 250.000 førtidspensionister mellem 18-65 år. En førtidspension skal max. kunne gives ad 5 år af gangen da behandlingsmulighederne hele tiden forbedres og mange førtidspensionister har jo også arbejde ved siden af! Og så skal der ryddes op i hele godheds- og indvandringsindustrien som klientgør folk istedet for at få dem i gang ligesom der skal ryddes op i det offentlige bureaukrati hvor alt for mange, overflødige "kolde" hænder er ansat! Siden kommunalreformen er der f.eks. blevet 28% flere chefer i kommunerne/regionerne!

LO Børsting og de andre

med deres snak om den sociale massegrav osv. skylder os at forklare, hvordan det så går til at Sverige med deres politik (som jo er modellen for det Claus Hjort foreslår og som LO og S jamrer sådan over) har et velfungerende velfærdssamfund samtidig med at de vedligeholder en effektiv infrastruktur (veje, jernbaner, internet mv.) i et land af meget større udstrækning end vores lille land. Det hænger jo ikke sammen. Tror de det hjælper os i det lange løb at opretholde vores mangelende konkurrenceevne på den måde det kører nu?

Begyndelse for ende af de røde!!!!

Det var begyndelsen af ende af de røde. . . Hurra for Venstre og for DF!

Ha!

".....hvis 11 procent siger, vi har den bedste politik, understreger det bare, at der er rigtig mange, der bakker op om den politik, vi fører i Venstre,........"

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden