Socialdemokrat vil afløse omstridt V-borgmester | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Socialdemokrat vil afløse omstridt V-borgmester

På et pressemøde klokken 13.30 vil Socialdemokraterne i Fredericia officielt afsløre deres borgmesterkandidat.

Jacob Bjerregaard (S) går efter at blive ny borgmester i Fredericia. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Jacob Bjerregaard (S), der i dag er medlem af Folketinget for Socialdemokraterne, vil i forbindelse med kommunalvalget i efteråret gå efter at blive borgmester i Fredericia.

Det bekræfter han over for Berlingske Nyhedsbureau.

På et pressemøde i Det Bruunske Pakhus klokken 13.30 vil Socialdemokraterne i Fredericia officielt afsløre deres borgmesterkandidat.

Den nuværende borgmester i Fredericia er Venstremanden Kenny Bruun Olsen, der i januar afløste den omstridte partikollega Thomas Banke, der blev presset af pladsen efter rod med bilag, der resulterede i en lang periode med politisk kævl.

Politisk ævl og kævl

Sagen begyndte for alvor tilbage i december, hvor et samlet byråd og Venstres bestyrelse i Fredericia opfordrede Thomas Banke til at forlade borgmesterposten. I begyndelsen af januar vendte bestyrelsen på en tallerken og ønskede alligevel den 31-årige borgmester på posten til trods for beskyldningerne om misbrug af kommunens kreditkort og kørepenge for urigtige møder.

Den 9. januar blev Thomas Banke ekskluderet af fire af Venstres seks byrådsmedlemmer, hvorefter de fire selv blev ekskluderet af Venstres bestyrelse i Fredericia.

Siden trak Thomas Banke sig som borgmester og byrådsmedlem. Mandag meddelte formanden for Venstre i Fredericia, Jakob Ladingkær, at han forlader formandsposten ved den kommende generalforsamling i Venstre.

BNB

Tophistorier Gå til forsiden