Socialdemokrater afviser DR-abonnement | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Socialdemokrater afviser DR-abonnement

DR skal fortsat finansieres af faste licensindbetalinger, mener Socialdemokraterne, som dermed afviser LA-forslaget om at gå over til en abonnementsordning.

Michael Ørtz Christiansen, Berlingske Nyhedsbureau

Et DR finansieret af abonnementsbetaling og en »meget lav« basisydelse fra staten? Nej tak, siger Socialdemokraterne.

»Jeg vil ikke opgive det princip om, at vi er fælles om at finansiere et godt medieindhold på samme måde, som vi er fælles om at finansiere et godt skolevæsen, et godt sygehusvæsen og en god infrastruktur. Det hører med til et moderne velfærdssamfund, at vi har fællesfinansierede medier af en høj kvalitet,« siger medieordfører Mogens Jensen (S).

Forslaget om at udfase den faste licensbetaling og lade DRs brugere betale for de ydelser, som de benytter sig af, kommer fra Liberal Alliance.

Læs mere: Unge klar til at droppe DR

Er det ikke meget rimeligt at lade folk betale for det, de bruger?

»Ville det være bedre at skulle betale, hver gang man skulle på sygehuset, gik i skole eller brugte vores veje? Det synes jeg ikke. Med en fælles finansiering kan vi sikre, at vi har et medieindhold af en rigtig høj kvalitet, hvor det ikke er stærkt kommercielle interesser, som afgør, hvad der skal sendes, men hvor det kan vurderes ud fra, hvad befolkningen ønsker,« siger Mogens Jensen.

Læs mere: Liberal Alliance: Man skal kunne tegne abonnement på DR

Debatten er opstået i forlængelse af en Gallup-måling i tirsdagens udgave af Berlingske, hvori 45 procent af de 18-35-årige erklærer sig klar til at fravælge DR, hvis de kan slippe for at betale licens. Og Mogens Jensen erkender, at DR har en udfordring i forhold til de unge, der er vant til at få stillet deres medie- og TV-sult via andre kanaler end DRs.

»Derfor skal man blive endnu bedre til at få indholdet frem på nettet og på de platforme, hvor de unge bevæger sig,« siger S-ordføreren.

Læs mere: Dagblade og DR tørner sammen på nettet

Han mener desuden, at færre unge ville være klar til at fravælge DR, hvis de blev gjort opmærksom på, hvad konsekvensen ville være, nemlig at der ikke længere ville være en række TV- og radiokanaler og et indholdsrigt dr.dk.

DEBAT | Synes du om at finansiere DR med abonnementskroner? Deltag i debatten her på Berlingskes Facebook-side.

Tophistorier Gå til forsiden