Søren Pape gik stik imod egne jurister i detailsag | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Søren Pape gik stik imod egne jurister i detailsag

De Konservatives nye leder besluttede før sommerferien at lovliggøre en butik, selv om både egne og eksterne jurister advarede kraftigt mod det.

Thomas Sand, Berlingske Nyhedsbureau
Pressemøde med Det Konservative Folkepartis leder Søren Pape Poulsen. Foto: Keld Navntoft

De Konservatives nye leder, Søren Pape Poulsen (K), har flere gange i sagen om det ulovlige sponsorat til fodboldklubben Viborg FF sagt, at han kun træffer beslutninger, hvis han er overbevist om, at de er lovlige.

Men kort før sommerferien handlede han stik imod sine egne og eksterne juristers vurdering, da han på et byrådsmøde foreslog at lovliggøre Viborg-butikken Jafi, skriver Jyllands-Posten.

Læs mere: Notat sår tvivl om baggrund for Papes millionstøtte

Butikken, der sælger jagt- og fiskeriudstyr, har trods flere advarsler ifølge kommunens juridiske vurdering i en årrække drevet almindelig detailhandel på en adresse, hvor det ikke er lovligt.

Kommunen gav sidste år butikken et påbud om at indstille detailhandelen senest 30. juni i år, men på et byrådsmøde 18. juni foreslog den daværende Viborg-borgmester at ophæve påbuddet og gøre butikken lovlig. Med stemmer fra K, V og DF blev forslaget vedtaget.

Læs mere: Eksperter: Derfor er Pape-sagen ikke i Brixtofte-skala

Lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing mener, at Pape løber en stor risiko ved at gå imod sin egen forvaltning og understreger, at den tidligere borgmester og de øvrige byrådsmedlemmer, som stemte forslaget igennem, kan blive mødt med både et straffeansvar og et erstatningsansvar.

»Når man er advaret, er man i ond tro. Og så kan man pådrages et ansvar,« siger Sten Bønsing til Jyllands-Posten.

 

Tophistorier Gå til forsiden