Søvndal og Krag til SFere: Bliv i partiet | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Søvndal og Krag til SFere: Bliv i partiet

Den tidligere formand er ikke enig i, at partiet har skiftet kurs siden formandsvalget. Han opfordrer SFerne til at blive i partiet og bakke den nye formand op.

Thomas Søgaard Rohde, Berlingske Nyhedsbureau
SF 's formandsvalg i Dronningesalen i Den Sorte Diamant lørdag 13. oktober 2012. Fra venstre: Villy Søvndal, Mattias Tesfaye og Astrid Krag. Foto: Keld Navntoft

- Bliv i SF og vær med til at gøre SF stærkere.

Tidligere formand for SF Villy Søvndal forstår ikke, hvorfor de markante SFere Mattias Tesfaye og Kasper Bjering har forladt deres poster i partiet med henvisning til, at de er uenige i den politiske linje, der er lagt siden formandsvalget, hvor Annette Vilhelmsen blev ny formand.

Udenrigsministeren er på vej på officielt besøg i Kina, men inden sin afgang sender han en opfordring til SFerne om at støtte partiet og bakke den nye formand op.

- Jeg er på vej til Kina, men vil gerne lige kommentere på, at der er en række mennesker, der melder sig ud af SF i disse dage, indleder Søvndal et indlæg på sin Facebook-profil og fortsætter:

- Jeg synes ikke, der er noget i de seneste måneder, der kan siges at have ændret væsentligt på SFs projekt eller profil: Danmark er kåret som det mest klimafornuftige land, Palæstina opgraderet i FN og en finanslov i hus med Enhedslisten. Gode SF-resultater og gode resultater for regeringen, lyder det fra ministeren.

Læs mere: SF-næstformand uforstående over for exit-begrundelser

Også Astrid Krag er ude med en bøn på Facebook.

- Vi har brug for et stærkere SF. Derfor opfordrer jeg alle til at bakke op om vores formand og blive i partiet, skriver hun.

SF'ere hopper fra

Kasper Bjering offentliggjorde mandag, at han forlader det parti, som han har været medlem af i 18 år, fordi han ikke er enig i den kurs, der bliver ført under den nye formand.

Meldingen fra Kasper Bjering kommer mindre end en uge efter, at Mattias Tesfaye trak sig fra både næstformandsposten og posten som folketingskandidat i Køgekredsen med den begrundelse, at han havde foretrukket Astrid Krag, der i oktober tabte partiets formandsvalg til netop Vilhelmsen.

Villy Søvndal mener, at man bør blive i partiet og støtte Vilhelmsen, forklarer han.

- Min opfordring er: Bak op om SFs nye formand. Giv Annette tid til at sætte sit hold og formulere sin strategi. Og bliv i SF og vær med til at gøre SF stærkere, forklarer han.

Tidligere på dagen meldte SFs næstformand Mette Touborg ligeledes ud, at hun ikke kan få øje på en ændret politisk linje i kølvandet på formandsvalget.

- Jeg har svært ved at genkende, at der skulle være en ændret politisk linje, og derfor synes jeg egentlig også, det er en lidt mærkelig begrundelse, sagde Mette Touborg.

Både Mattias Tesfaye og Kasper Bjering støttede sundhedsminister Astrid Krag i formandskampen mod Vilhelmsen.

Tophistorier Gå til forsiden