Søvndal tilfreds med lange domme til pirater | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Søvndal tilfreds med lange domme til pirater

Den danske udenrigsminister takker Seychellerne for at have retsforfulgt og dømt pirater, som det danske krigsskib Absalon tog til fange i starten af 2012.

Michael Ørtz Christiansen, Berlingske Nyhedsbureau
Foto: Thomas Lekfeldt

Der er dansk tilfredshed med, at fire af de pirater, som det danske krigsskib Absalon fangede i januar, samlet er blevet idømt 77 års fængsel.

De fire somaliere blev dømt skyldige i pirateri i fredags og fik udmålt deres straffe til tre gange 21 års fængsel og en gang 14 års fængsel til en 16-årig dreng.

- Dermed har vi endnu engang vist, at Danmarks indsats ved Afrikas Horn virker og gør en væsentlig forskel, og at det faktisk lykkes at få dømt pirater, når beviserne er til det, siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF) i en pressemeddelelse.

Læs mere: Somaliske pirater idømt 77 år bag tremmer

Han takker Seychellerne, hvor de fire somaliske pirater er blevet trukket igennem retssystemet for »den overordentligt store indsats«, som landet yder i forhold til pirateribekæmpelse.

- Det er et succeskriterium i sig selv at afvæbne og afværge pirater og befri gidsler, men vi vil fortsat målrettet arbejde på at sikre retsforfølgning af pirater, siger Villy Søvndal.

De fire pirater er en del af de 25, som Absalon tog til fange under en aktion 7. januar, hvor en gruppe gidsler blev befriet.

17 af piraterne blev sat på fri fod, da ingen lande omkring Afrikas Horn ville tag imod dem og retsforfølge dem, mens de fire sidste venter på at komme for retten i Kenya.

Tophistorier Gå til forsiden