Søvndals spindoktor vender tilbage til Borgen | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Søvndals spindoktor vender tilbage til Borgen

SF-strategen Claus Perregaard forlader til nytår Villy Søvndal i Udenrigsministeriet og vender tilbage til sit gamle job som SF-pressechef på Christiansborg.

Søvndals tidligere spindoktor, Claus Perregaard, vender tilbage til Christiansborg. Foto: Keld Navntoft

Efter godt et år som særlig rådgiver for udenrigsminister Villy Søvndal (SF) vender SF-strategen Claus Perregaard i det nye år tilbage som pressechef for SF på Christiansborg.

Efter formandsvalget i SF har partiets presseafdeling været tæt på affolket på Christiansborg. Udskiftningen i partiledelsen medførte også udskiftninger i rådgiverkredsen, og partitoppens analyse har siden været, at der var brug for at flytte flere kræfter tilbage på Christiansborg.

Af samme grund ønsker SF-formand Annette Vilhelmsen, at Claus Perregaard og hans tidligere kollega i SF-sekretariatet Henrik Larsen vender tilbage til deres gamle pladser i partiets presseafdeling, hvor de huserede i årene op til regeringsskiftet i 2011.

Efter valget blev Henrik Larsen udnævnt til særlig rådgiver for sundhedsminister Astrid Krag (SF), men i kølvandet på formandsopgøret mellem Krag og Vilhelmsen mistede han sin stilling. Nu skal han igen være menig pressemedarbejder, men med "strategiske opgaver", som det hedder.

Med Claus Perregaards farvel til Udenrigsministeriet har Villy Søvndal mistet begge sine to nærmeste rådgivere, da også Thomas Sæhl Sørensen skiftede arbejdsgiver efter formandsvalget. Både Sæhl og Perregaard spillede afgørende roller i SFs forsøg på at danne regering med S og R, men er nu placeret et stykke længere væk fra den absolutte regeringstop.

Det er endnu uvist, hvem der afløser Claus Perrregaard i Udenrigsministeriet.

Tophistorier Gå til forsiden