Spindoktor gjorde opmærksom på problematisk millionløfte | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Spindoktor gjorde opmærksom på problematisk millionløfte

Annette Vilhelmsens spindoktor fandt øjeblikkeligt ministerens millionløfte til Lisbeth Zornig Andersen for »uhensigtsmæssigt«, viser et notat.

Lisbeth Quass, Berlingske Nyhedsbureau

Det var »noget uhensigtsmæssigt«, at socialminister Annette Vilhelmsen (SF) for rullende kameraer og i utide lovede millionstøtte til Huset Zornig.

Det gjorde ministerens særlige rådgiver opmærksom på i en telefonsamtale med Lisbeth Zornig Andersen allerede dagen efter, millionløftet blev givet på en markedsplads i Odense 29. august, skriver Jyllands-Posten.

I samtalen sagde den særlige rådgiver, Jan Alder, desuden, at løftet kunne »give problemer«.

Alligevel blev løftet indfriet og projektet Stemmer på Kanten tildelt en million kroner.

Samtalen fremgår af et notat, der ikke hidtil er blevet omtalt, skriver Jyllands-Posten.

Jyllands-Posten har tidligere beskrevet telefonopkaldet, der fandt sted 30. august, men Jan Alder har afvist at oplyse, hvad der konkret blev sagt.

Ifølge folketingsmedlem for Venstre Jakob Engel-Schmidt (V) viser notatet, at Annette Vilhelmsen overhørte advarsler fra både ministeriets embedsmænd og sin særlige rådgiver.

»Når spindoktoren ved, at det her er galt, så burde ministeren have ringet til Zornig, undskyldt sit løfte og trukket det tilbage. Men det gjorde hun ikke. Det tyder på, at det hele tiden har været et politisk valg fra Vilhelmsens side, at hun vil gå videre med den her million,« siger han til Jyllands-Posten.

De Konservatives Tom Behnke (K) mener ligeledes, at Annette Vilhelmsen burde have trukket løftet tilbage i stedet for »at opfinde den ene dækhistorie efter den anden«.

»Man har gjort alt for at få ministerens ønske igennem, selvom notatet viser, at man vidste, at sagen var problematisk,« siger han til avisen.

Annette Vilhelmsen har fået kritik i form af en såkaldt næse for sagen, der nu skal kortlægges i en uvildig advokatundersøgelse. Her vil også den særlige rådgivers rolle blive belyst.

Derudover vil der blive afholdt et nyt samråd i sagen i denne måned.

Socialministeren afviser ifølge avisen at kommentere sagen.

Tophistorier Gå til forsiden