Statsministeren skal forklare korte høringsfrister | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Statsministeren skal forklare korte høringsfrister

Enhedslisten vil have Helle Thorning-Schmidt til at forklare, hvad hun vil gøre for at leve op til tidligere tiders intentioner om længere høringsfrister.

Michael Ørtz Christiansen, Berlingske Nyhedsbureau

Høringsfrister på 10 arbejdsdage er ikke nok, når der er en vejledende frist på fire uger.

Det mener Enhedslisten, der nu kalder statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i samråd, så hun kan forklare, hvorfor der har været en svarfrist på mindre end 10 dage i de 85 lovforslag, som ministerierne har sendt i høring siden september sidste år.

- Det er ikke acceptabelt, at regeringen fortsætter den tidligere regerings praksis med ikke at overholde kravet om rimelige høringsfrister. Det er både af hensyn til demokratiet og kvaliteten af lovarbejdet, at der både er god tid til høringsprocessen og den efterfølgende behandling i Folketinget, siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen (Ø).

Flere medlemmer af den nuværende regering kritiserede deres forgængere i VK-regeringen for netop at give for korte svarfrister, selv om der ikke er nogen lov om det. Derfor har det ingen konsekvenser, hvis høringsfristen ikke bliver overholdt.

- Derfor overvejer vi at stille et forslag, der gør overholdelsen af disse frister obligatorisk. Folketinget kan så i konkrete tilfælde alligevel acceptere at behandle lovforslag, hvor disse høringsfrister ikke er overholdt, fortsætter Per Clausen.

Enhedslisten vil i samrådet have Helle Thorning-Schmidt til at redegøre for, hvad hun vil gøre for at sikre en bedre overholdelse af høringsfrister fremover.

Tophistorier Gå til forsiden