Statsministeren varsler flere reformer

Helle Thorning-Schmidt vil holde fast i reformkursen, når hun holder nytårstale 1. januar.

Michael Ørtz Christiansen, Berlingske Nyhedsbureau
Fra statsminister Helle Thorning-Schmidts første nytårstale. Foto: Keld Navntoft

Også i det kommende år vil regeringen forsøge at stoppe den økonomiske afmatning med reformer. Det slår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fast i et interview med Jyllands-Posten op til sin nytårstale.

- Nogle har haft det billede, at nu reformerede vi lige i 2012, og så var det overstået. Men sådan er det ikke, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Hvis vi ikke har nok arbejdskraft på den anden side af krisen, risikerer vi jo, at de gode tider flader ud alt for hurtigt, fortsætter statsministeren.

Derfor vil hovedbudskabet i nytårstalen ifølge Jyllands-Posten være, at der er en økonomisk virkelighed, som kræver konstante reformer.

Men det giver ifølge Danmarks største fagforbund, 3F, ikke mening i en tid, hvor der er udsigt til færre arbejdsløse.

- Jeg er lidt i tvivl om, hvilken planet fru Thorning færdes på. siger 3F-formand Poul Erik Skov Christensen, der opfordrer statsministeren til at fokusere mere på arbejdspladser og mindre på udbuddet af arbejdskraft.

- Hvis statsministeren igen sætter kikkerten for det blinde øje, så beder man om ikke at blive genvalgt, siger 3F-formanden til Jyllands-Posten.

Kommentarer

Den største løgner!!

Helle Thorning er den største løgner over for den danske befolkning!! Det er ikke længe siden hun udtalte at vi ville lige lave alle de dårlige ting og nu er vi klar til de gode???

Helle Thorning er på ingen måde socialdemokrat!! Hvem er det egentlig hun arbejder for?? Det er ihvertfald ikke for dem der (desværre) stemte hende til magten!!

Nu må fagbevægelsen stoppe hende og dette vanvid - det kan ikke passe at man som hun gør det sætter demokratiet fuldstændig ud af kraft ved at handle fuldstændig modsat af hvad man lovede før valget!!

Men det virker som om hun er fuldstændig klar over at hun er ved at nedbryde resterne af vort velfærdssamfund og har meget travlt med at nå mest muligt før hun bliver stoppet!! og så er S og SF ødelagte!! det virker fuldt ud bevidst!!!

SF får min mening ved valget ude i kommunerne lige om lidt - de får aldrig min stemme igen!! SNYDERE!!

Nytårsfortsætter?

Jeg sad som sædvanligt efter gennemlæsning af det lille indlæg :Statsministeren varsler flere reformer om der var noget jeg kunne kritisere eller nedgøre!.
Så faldt det mig ind, at måske skulle jeg få øje på det, jeg og det er jo subjektivt, finder positivt eller måske bare neutralt og så bruge mit krudt på at komme med forslag, hvis jeg da kan ,til at forøge kvaliteten af emnet/området.
Det krudt jeg bruger på at nedgøre, kunne sikkert med et lille tvist bruges til konstruktiv indspark.
Sikke en debat det ville blive. Godt Nytår

Hvilke hjul er det, der skal gang i?

Hvad med om vi fik at vide, hvad det er, de vil os til at købe mere af...

Skal jeg smide mine Audi A6'ere i havnen og købe nogle nye, eller hvad?

Næh, lad hellere håndværkerne bygge nogle flere fængsler, som vi så kan fylde op med vore dybt korrupte politikere - Det virker i situationen som det mest fornuftige at gøre for at skaffe mere arbejde.

@ Sisy Fos

Noget mere forbrug/køb mere af... .
Ja det kunne f.eks. være dersom boligmarkedet forbedrer sig i det kommende nye år.
2012 har vist stagnerede tendenser i handler imod slutningen af året.
Ændrede boligforhold til anden ny bolig, hvad enten det er som ejer, andelshaver eller lejer.
Det vil ofte give virkninger efterfølgende i form af ønsker om div. boligforbedringer (håndværkerhjælp) foruden øget forbrug til nye/andre møbler/inventar - hårde hvidevarer... .

Boligmarkedet???

De ganske få hjemløse vi har her i landet, køber altså ikke nogen huse. Så den kan vi vist godt glemme.
Nej problemet er, at man har brændt 50 års forbrug af på 10 år. Og nu spidser den til ift. det kapitalistiske eventyr, som kun kan overleve på vækst.

Lapperier hidtil

HTS regeringen har fået lavet adskillige mere eller mindre ligegyldige (ineffektive) love; mens de væsentligste der kunne "rykke" Danmark videre fremad - og få gang i hjulene igen - mangler eller er stoppet (her f.eks. boligjobordningen som var en succes på jobplan).
Som computerskærmtrollen Hugo siger: "Hvor skal vi hen Du (HTS).. ?".

Det bærer ...

... mest præg af, der skal "laves reformer" - bare for at ændre noget og vise "HTS har været her".

Der gøres ikke noget for "her-og-nu" problemerne - "kick-starten" levede ikke op til løfterne - Corydons 10.000 arbejdspldser i 2012 kan vi kigge langt efter, formentlig også de lovede 21.500 for 2013 - akut-job planen blev heller ikke til ret meget, uanset hvor meget Mette Frederiksen italesætter den - dem der falder for dagpenge, må kigge i vejviseren efter en stabil løsning, men smides ud af velfærdssamfundet, skal de "koste hvad det vil" - til gengæld er der masser af penge til godhedsindustrien, øget indvandring, øget støtte projekter i ulandene - og stigninger i skatter og afgifter på sukker, øl, sodavand fra 1. januar 2013.

Danmark ligger ikke i en zone, med naturkatastrofer.

De menneskeskabte - S SF R EL - kan sætte sig lige så varige spor.

Der kommer en ny løsning

Problemet er bare, at ingen løsninger har været bæredygtige - det indrømmede Vestager jo her i december hvor den danske vækst i 2012 viste sig, at være negativ.

Så hvorfor skal vi danskere tro på Statsminister Vestager ???

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at deltage i debatten.

Tophistorier Gå til forsiden