Thomas Banke trækker sig fra byrådet | Berlingske Politiko
Luk

Seneste nyt

Thomas Banke trækker sig fra byrådet

Fredericias afgående borgmester trækker sig også fra byrådet, fordi der er for meget fokus på hans bilagssager og den seneste tids uro i fredericiansk politik, meddeler han.

Signe Damgaard, Berlingske Nyhedsbureau
Afgående borgmester for Fredericia Kommune Thomas Banke Foto: Martin Dam Kristensen

Først var det - efter beskyldninger om lemfældig omgang med kommunens kreditkort og kørepenge for urigtige møder - Fredericias borgmesterkæde, som 31-årige Thomas Banke opgav. Og nu forlader han ligeledes byrådet, har han meddelt pressen. Det sker, fordi »hetzen« mod ham ikke er taget af, selv om han er trådt tilbage som borgmester.

- Det var min intention, at der nu kunne komme ro over Fredericia og Venstre, når jeg havde meddelt min afgang som borgmester. Desværre kan jeg nu konstatere fra pålidelige kilder, at hetzen imod min person kører videre, hvis ikke jeg trækker mig som menigt byrådsmedlem, siger Banke i udtalelsen.

- Det hele er nu af en sådan karakter, at jeg ikke længere ønsker at være en del af det politiske spil i Fredericia overhovedet. Måden hvorpå enkelte aktører lokalt fører an i kampen mod min person gør, at jeg nu må vægte hensynet til min familie og omgivelser, lyder forklaringen.

Over den seneste tid har beskyldninger om skeletter, der er væltet ud af skabet hos den unge, nu afgående borgmester, fyldt en stor del af mediebilledet. Ikke bare i Fredericia, men i hele landet. Derfor understreger Banke også, at han har forespurgt kommunen om at se alle bilag igennem. De afslører en smule mere uorden, fortæller han.

- Det er ikke nogen hemmelighed, tværtimod, at jeg har bedt Fredericia Kommune om at endevende hvert et bilag fra min embedsperiode. Alle forhold om kørselsregnskabet er nu eftertjekket, og der er desværre fundet enkelte uoverensstemmelser i samme boldgade som de forhold, der allerede har været fremme. Det drejer sig blandt andet om tre ture i 2010, hvor der er registreret kørsel både i tog og bil. Jeg skal i den forbindelse understrege, at det samlede beløb drejer sig om under 5.000 kroner over tre år, siger han og peger på, hvorfor han giver offentligheden dette indblik:

- Jeg er blevet bekendt med, at nogle lokalpolitiske aktører vil bruge disse oplysninger til at starte nye mediestorme imod min person. Derfor vælger jeg nu at gå helt ud af fredericiansk lokalpolitik, siger han.

Bankes afløser i byrådet bliver ifølge TVSyd Jørgen Munk Hansen, og det kan blive afgjort i dag, søndag, hvem der skal være Fredericias nye borgmester.

Tophistorier Gå til forsiden